avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contributie asigurari sanatate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contributie asigurari sanatate

Am primit o decizie de impunere privind obligatia platii contributiei pentru perioada 2005-2010 si nu stiu despre ce este vorba. E drept ca in 2005 timp de 7 luni am avut un pfa, dar am suspendat activitatea si apoi l-am desfiintat.Cand am obtinut autorizatia doamna de la primarie mi-a spus ca trebuie sa merg doar la fisc pentru plata unui impozit .Eu nu stiu legile, nu stau toata ziua cu monitoarele in mana ca sa stiu ce trebuia sa fac. Acum mi-a venit sa platesc o suma foarte mare ,pe care nu o am. Daca la vremea respectiva mi se spunea ca trebuie sa platesc si la cass plateam pentru ca nu era atat de mult, dar acum ..Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Pisi Mia , utilizator 14:24, 2 Noiembrie 2010
Toata lumea are obligatia sa cunoasca legea.....
Daca ati avut un PFA aveati obligatia sa va inregistrati la CAS, iar termenul de prescriptie este de 5 ani.
Suma este calculata cu dobanzi si penalitati.:sorry:
Toata lumea are obligatia sa respecte legea, cu asta sunt de acord, dar noi oamenii de rand nu cunoastem legile.Cei abilitati ar trebui sa ni le spuna, in cazul de fata cred ca doamna de la primarie trebuia sa-mi spuna ca trebuie sa inchei un contract si cu casa de sanatate.Si acum ce fac ,pe mine nu m-a mai interesat acea autorizatie, nu mai am nici o hartie de atunci sa dovedesc ca am suspendat-o/desfiintat-o.Habar n-am cum sa procedez
Va trebui sa va inregistrati pe baza autorizatiei, certificat de inmatriculare in baza caruia a-ti desfasurat activitatea ca PFA, precum si a deciziilor anuale de impunere de la ANAF si a dovezii incetarii activitatii, la Casa Judeteana de Asigurari de sanatate unde figurati in evedente.
Contributia la sanatate este obligatorie la acest tip de venit, conform actelor normative.
Mergeti la Finante si scoateti un duplicat dupa autorizatie si dupa decizia de suspendare a activitatii PFA-ului, iar cu ele va prezentati la CASJ de unde apartineti si vi se recalculeaza suma. Oricum, de plata tot nu scapati. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si fnuass alexi alexi Am o mare dilema: am primit ieri o notificare de la CNAS prin care mi se solicita sa depun niste documente: declaratia privind obligatiile de constituire si ... (vezi toată discuția)
Plata creante pfa jack electro jack electro Sunt PFA din ianuarie 2006 si am fost in acelasi timp salariat la o firma pana in decembrie 2008. La primarie in ianuarie 2006 mi s-a spus ca ,platind CASS la ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere cosminakonya cosminakonya Casa de Asigurari de Sanatate Brasov a emis decizii de impunere (pentru contributie datorata), le-a anuntat pe site, dar nu le-a trimis la adresa. La telefon ... (vezi toată discuția)