avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Onorariu avocat pentru incredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Onorariu avocat pentru incredintarea minorului

Buna ziua,

Vreau sa cer incredintarea minorului catre mine (mama) dar sunt putin nelamurita in privinta onorariului.Avocatul a stabilit suma de 800 euro.Crede-ti ca este mult sau putin, am nevoie de o parere obiectiva.
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Ella82 , utilizator 17:22, 26 Octombrie 2016
Mie mi se pare foarte mult, insa depinde de calibrul avocatului, ca sa zic asa..poate ati apelat la un avocat foarte cunoscut si atunci si onorariile sunt pe masura.
Multumesc pentru raspuns.Imi puteti spune cam cat ar fi un onorariu cinstit,sa-i spun asa?
Intradevar, avocatul ales de mine este cel mai bine cotat din oras dar totusi cred ca a exagerat putin.Pe de alta parte l-am solicitat si pentru a-mi obtine bunurile rezultate din concubinaj iar pentru aceasta actiune mi-e teama ca va cere mult prea mult pentru cat pot eu finanta.
Statutul profesiei de avocat
Art. 132. - (1) Pentru activitatea sa profesională avocatul are dreptul la onorariu şi la acoperirea tuturor cheltuielilor făcute în interesul clientului său.
(2) Onorariile vor fi stabilite în raport de dificultatea, amploarea sau durata cazului.
(3) Stabilirea onorariilor avocatului depinde de fiecare dintre următoarele elemente:
a) timpul şi volumul de muncă solicitată pentru executarea mandatului primit sau activităţii solicitate de client;
b) natura, noutatea şi dificultatea cazului;
c) importanţa intereselor în cauză;
d) împrejurarea că acceptarea mandatului acordat de client îl împiedică pe avocat să accepte un alt mandat, din partea unei alte persoane, dacă această împrejurare poate fi constatată de client fără investigaţii suplimentare;
e) notorietatea, titlurile, vechimea în muncă, experienţa, reputaţia şi specializarea avocatului;
f) conlucrarea cu experţi sau alţi specialişti impusă de natura, obiectul, complexitatea şi dificultatea cazului;
g) avantajele şi rezultatele obţinute pentru profitul clientului, ca urmare a muncii depuse de avocat;
h) situaţia financiară a clientului;
i) constrângerile de timp în care avocatul este obligat de împrejurările cauzei să acţioneze pentru a asigura servicii legale performante.


O fi mult? O fi putin? De ce nu-l intrebati pe avocat la ce s-a gandit cand a avansat suma aceea?
Numai din ceea ce ati mai scris pe forum (comportamentul celeilalte parti in variate imprejurari) e de presupus ca avocatul s-a gandit la oarece cantitate de munca si timp de investit...
Faptul ca ati dicutat cu "cel mai bine cotat avocat din oras" (e vreo bursa pe undeva!?) nu va garanteaza ca in procesul dvs. nu se va duce ...cel mai lenes stagiar al lui.
Aveti dreptate in ceea ce spune-ti.
Dificultatea nu exista, din punctul meu de vedere. Baiatul e la mine, dar tatal refuza sa isi dea acordul de calatorie in strainatate iar eu nu vreau sa mai depind de el in luarea unor decizii, atata timp cat nici macar nu il viziteaza sau ii acorda sprijin si interes de nici un fel.
Am o banuiala ca onorariul e mare deoarece am mentionat avocatului statutul meu in Londra, mai mult pentru a sublinia posibilitatiile pe care l-e pot oferi copilului meu.
Ati subliniat foarte bine gradul de implicare al avocatului. Am sa tin cont de observatia dvs.
Multumesc
Dvs nu ati mentionat daca veti fi in tara la proces sau va va reprezenta doar el.Eu ma aflu in cea de-a doua situatie,doar ce am luat legatura cu un avocat care mi-a spus foarte clar ca onorariul ptr divort si incredintare minor este de 500 de euro.Pe acest site au mai luat legatura cativa avocati cu mine si au pretins aceeasi suma.Bine-nteles ca pe langa suma de 500 eu i-am trimis 800 in plus,vreau sa puna suflet in acest caz,sa se implice sa nu-l considere un proces in plus.Nu vreau ca cineva sa se simta jignit cu aceasta afirmatie,dar avand in vedere ca viitorul(poate) fetitei mele este acum in mana avocatei si a judecatorului,am vrut doar ca rasplata sa fie cat de cat pe masura.Nici eu nu stiu cum se procedeaza dar m-am gandit ca aceasta suma ar fi rezonabila ptr inceput,apoi la fiecare infatisare,depinde de bugetul din acea perioada,ii voi trimite 200-300.Este un om care lupta ptr binele si interesul micutei si trebuie rasplatit pe masura.Si am apreciat faptul ca nu mi-a stabilit o suma asa de dragul de a pretinde,mi-a spus cat este onorariul ptr acest proces si restul a ramas la latitudinea mea.Deci eu nu cred in nici un caz ca este mult.

Alte discuții în legătură

Avocat - onorariu pentru partaj mostenire viorel77 viorel77 Care este valoarea unui onorariu pentru partaj mostenire? Cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
Partaj albugheorghita albugheorghita cat ma va costa angajarea unui avocat in procesul de partaj?executorul judiciar cat costa? (vezi toată discuția)
Divort boggieuk boggieuk Buna ziua, Vreau sa divortez, am doi copii minori, cam cat ma ajunge onorariu unui avocat pentru acest divort?Si care ar fi actele necesare pentru a ... (vezi toată discuția)