avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dreptul la aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dreptul la aparare

Buna ziua!
Intr-un proces penal este am angajat un aparator ales. La o anume data acel aparator ales, face o cerere de amanare deoarece trebuia sa se deplaseze in alt oras la o alta instanta si a depus la dosar si dovada . Instanta de fond iese in pronuntare la data la care el a cerut amanarea si acorda cuvintul celorlalti aparatori dar nu mai tine seama de cererea de amanare. Poate sa il fi substituit cineva pe aparatorul ales si sa puna concluzii in numele lui din moment ce el a avut cerere de amanare? Pentru ca in incheiere se arata ca un anume avocat care reprezenta si pe celelalte parti in dosar (avocat din oficiu) a depus concluzii orale in numele aparatorului meu si in numele meu, si a fost de acord intru totul cu procurorul cea ce este in detrimentul meu in calitate de inculpat. Mai pot face ceva, avind in vedere ca eu mai aveam de adus probe in favoarea mea , la procesul de pe fond, nu am stiut ca se va iesi in pronuntare la acea data , am crezut ca voi avea posibilitatea sa am un ultim cuvint deoarece stiam de la aparatorul meu ca a depus cerere de amanare?
Cel mai recent răspuns: ContSters174014 , utilizator 22:53, 2 Noiembrie 2010
Daca aveati aparator ales si acesta a depus o cerere de amanare motivata, instanta nu trebuia sub nicio forma sa apeleze la aparatorul din oficiu...urmeaza sa utilizati o cale de atac in care sa invocati printre altele si acest aspect deosebit de important.
exista un articol de lege care a fost incalcat?
Articolul il stie cu siguranta si avocatul dvs. Vedeti in Legea 51/1995 si veti constata ca apararea prin avocat ales are prioritate fata de cea din ofociu! Instanta a gresit. si cu siguranta veti exploata acest fapt in caloea de atac. Vedeti sa nu pierdeti si termenul de apel/recurs... acolo nu mai merge cu amanari:)), aveti 10 zile, mare grija!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de nulitate? cezar99 cezar99 este legal ca la un proces penal inculpatul sa aiba pe langa avocat din oficiu si avocat ales?as dori cateva detalii de la un cunoscator (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare DanyD DanyD Pentru judecarea unei contestatii in anulare, este necesar intreg dosarul penal in care s-a pronuntat o HJ definitiva sau este suficient doar dosarul din ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru angajare avocat mom mom buna ziua! am avut o prima infatisare la un proces penal la care am intarziat si am ajuns dupa ce s-a terminat, iar acum am vazut pe site-ul judecatoriei ca ... (vezi toată discuția)