avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este urgent

va rog sa imi raspundeti: mama mea si fratele ei sun singurii mostenitori ai matusii lor, el a dat_o in judecata si o ameninta ca va castiga. ce va castiga si cum daca ei sunt singurii mostenitori. nu au cazut de comun acord sa imparta tot si acum se judeca iar noi nu avem posibilitate sa punem un avocat va rog sa imi raspundeti. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:05, 2 Noiembrie 2010
Nu are ce sa castige in plus fata de mama dvs., urmand a li se atribui in mod egal bunurile ce compun masa succesorala. Poate doar daca defuncta ar fi intocmit un testament in favoare unchiului dvs., insa nici asa nu este sigur.In principiu , le va revni o cota egala .
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
ContSters47264, utilizator
va multumesc pt raspuns. mama mea era foarte ingrijorate deoarece fratele ei are o situatie financiara mai buna. insa as vre sa va mai intreb daca nu se prezinta mama la un proces are ceva? va multumesc
Ar fi indicat sa se prezinte , in special pentru faptul ca nu are un reprezentant, fiind in interesul ei sa fie prezenta.
chiar daca nu dispune de resurse materiale pt a-si angaja un avocat trebuie sa se prezinte in instanta, sa formuleze intampinare si daca are si dansa pretentii , cerere reconventionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Despre dreptul la succesiune si testament gregh gregh Buna ziua. Inainte de a va pune intrebari sa va prezint situatia: Sint unicul nepot \"natural\" (eu nemaiavind frati) al unei matusi - care este sora mamei ... (vezi toată discuția)