avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Imputernicire pt a semna contract, decizii etc. in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Imputernicire pt a semna contract, decizii etc. in locul dir. gen.

Buna ziua
In ce conditii pot semna urmatoarele acte in locul dir. general? (firma este SA , postul meu este director resurse umane.)

Actele in cauza:
Carti de munca (lichidari)
contracte de munca
decizii de incetare
decizii somaj tehnic
acte aditionale la contractul de munca
adeverinte banca
adrese oficiale catre primarie, administratia financiara etc.

Multumesc, toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: curteanu , utilizator 10:51, 4 Noiembrie 2010
Mai intai verificati in actele constitutive si eventual in contractul de mandat semnat de directorul general daca acesta poate delega aceste atributii.

Apoi verificati in ce masura semnarea actelor de mai sus este compatibila cu atributiile dvs (in mare exista compatibilitate, dar de ex daca solicitati Primariei eliberarea unui certificat de urbanism deja nu mai vad nici o compatibilitate).

Daca directorul general poate delega aceste atributii atunci el poate semna o imputernicire ptr dvs. Daca directorul general nu are dreptul sa delege aceste atributii ma tem ca este necesara o hotarare AGA.
Multumesc mult pentru raspuns.
Am luat in considerare recomandarile dvs.


Mai am 2 intrebari:
1. imputernicirea ar trebui sa contina specific lista actelor de semnat?

2. in ce baza se face imputernicirea? tb facut referire la contractul de mandat, satut sau dupa caz hot. AGA , plus trimitere la vreo lege?

multumesc inca o data
c
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
curteanu, utilizator
1. Da, imputernicirea ar trebui sa contina lista actelor de semnat.
2. Imputernicirea o poate face din calitatea de reprezentant legal al societatii fara sa invoce vreo prevedere legala (bineinteles daca are dreptul sa delege atributiile)
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare atributii administrator brendissima brendissima Intr-o societate cu 2 asociati persoane juridice, in care administrator este o pers fizica, se pot delega atributiile adm catre directori si cum? Tb facuta AGA ... (vezi toată discuția)
Calitatea de director general OANA GORAN OANA GORAN este pfa consultanta dar semneaza cate in calitate de dir general. e ok sa se faca o hot a adunarii generale prin care sa-l numeasca pe x sa semneze actele in ... (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)