avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre cartea de munca: cum aflu daca a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre cartea de munca: cum aflu daca a fost inregistrat contractul la ITM?

cum pot afla daca figurez in datele de la ITM?se poate afla online?am semnat de2 saptamani un contract de angajare pe care nu era nici o stampila si nici o semnatura si sunt curioasa daca m-au inregistrat pentru ca ei asa au spus.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 22 Noiembrie 2023
In mod normal angajatorul trebuie sa va inmaneze o copie a contractului individual de munca inregistrat la ITM.Puteti verifica si la ITM daca CIM a fost inregistrat
Angajatorul are obligatia ca in termen de 20 de zile de la inceperea activitatii sa inregistreze la ITM contractul individual de munca.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
AnnaM, utilizator
contractul de munca se incheie in 3 exemplare, astfel ca un ex revine ITM -ului, unul ramane la dosar la societate si un exemplar, in original trebuie sa va parvina dvs. va duceti si solicitati ex dvs in original, iar acesta trebuie sa aiba pe prima fila un nr de inregistrare si stampila respectiva. daca nu le are inseamna ca nu a fost inregistrat la ITM.
hgh a scris:

cum pot afla daca figurez in datele de la ITM?se poate afla online?am semnat de2 saptamani un contract de angajare pe care nu era nici o stampila si nici o semnatura si sunt curioasa daca m-au inregistrat pentru ca ei asa au spus.Multumesc

Mergeti la ITM la inspectorul la acre este arondat angajatorul si puteti verifica daca este sau nu inregistrat c.i.m.
O alta varianta ar fi sa depuneti o sesizare la ITM sau sa deschideti o actiune in instanta impotriva angajatorului.
freeelis a scris:

hgh a scris:

Mergeti la ITM la inspectorul la acre este arondat angajatorul si puteti verifica daca este sau nu inregistrat c.i.m.
O alta varianta ar fi sa depuneti o sesizare la ITM sau sa deschideti o actiune in instanta impotriva angajatorului.

buna seara am si eu cam aceiasi problema ...am ceva intrebari:

1. daca depun sesizare ce se intampla ?
2. daca ma duc in instanta as putea sa imi pierd locu de munca? ce castig in instanta? cat mar costa tot ?

Alte discuții în legătură

Intarziere contract de munca ElenaD1 ElenaD1 Buna ziua! Incepand cu data de 09/06/2018 imi desfasor activitatea, ca si angajat, in cadrul unei firme. In prima zi mi-au cerut documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Verificare angajare florea123Utc florea123Utc Buna ziua ! Am o rugaminte la d-voastra ... as dori sa aflu cum se poate verifica daca persoana la care sunt angajat a inregistrat contractul la ITM. Ideea ... (vezi toată discuția)
Verificare angajator / angajat andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Cum as putea sa verific daca sunt angajat legal ? Este suficient daca verific contributiile platite pe numele meu pe ultimul an cass, cas, etc? ... (vezi toată discuția)