avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VERIFICARE ANGAJARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VERIFICARE ANGAJARE

Buna ziua ! Am o rugaminte la d-voastra ... as dori sa aflu cum se poate verifica daca persoana la care sunt angajat a inregistrat contractul la ITM. Ideea este ca, am primit un contract individual de munca, numai ca nu am atasat pe el nici un cod unic de inregistrare . Cum as putea sa aflu daca a fost inregistrat la ITM sau nu. In situatia in care persoana respectiva nu si-a indeplinit "sarcinile" de a-mi inregistra contractul ce ar fi de facut.
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:48, 2 Martie 2019
1. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic- program REVISAL - , in registrul general de evidenta a salariatilor, conform legislatiei in vigoare.

2. HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuiaun extras din registru,datat și certificat pentru conformitate , sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (6) din HG 905/2017.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca eduart eduart Cum pot afla daca, compania la care m-am angajat recent, a inregistrat contractul de munca si daca, sunt aceleasi datele din contractul imprimat cu cele ... (vezi toată discuția)
Muncă legală Ionel 555 Ionel 555 Mă puteți ajuta sa aflu daca eu și soția mea suntem angajați cu forme legale? Numele meu Rusen Ionel iar soția Rusen Mihaela iar firma angajatoare ar fi ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de incetare a activitatii in vederea angajarii in alt loc de munca misha_misha77@yahoo.com misha_misha77@yahoo.com Angajatorul nu vrea sa imi elibereze adeverinta dupa ce am demisionat cu acordul partiilor, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)