avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cost real schimbare CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cost real schimbare CAEN

Am infintat anul trecut in decembrie o firma dar nu am declarat si punct de lucru, toate actele mau costat 7 milioane si atunci mi sa zis ca punctul de lucru costa 2 milioane , anul asta cind ma dus sa fac punctul de lucru mi sa zis la registrul comertului ca sau schimbat codurile caen si ca ca sami fac punct de lucru trebuie sami schimb caenul care costa aproximativ 10 milioane taxele de consultanta sint vreo 2 mil dar cica costa mult la monitorul oficial vreo 8 milioane , deci pratic mai mult decit ma costat firma , exista vreo solutie sa scap mai ieftin?, acum miam facut programare la ei pe 21 sa vedem ce fac cica tre sa refac toate actele.
Asta e jaf la drumu mare fac odata actele in decembrie ma costa un pret si in ianuarie trebuie so iau de la capat si ma costa 10 mil! , nu era mai simplu sa mi se fi spus in decembrie economiseam 10 milioane si timp..
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:06, 12 Februarie 2008
Cea mai mare parte din cost o reprezinta tariful de publicare in Monitorul Oficial, unde pretul /pagina este de 100 lei (ron). La tariful de care spui probabil ca ai tot caenul in statut, altfel e greu de explicat de ce au solicitat 1000 lei.
Am doar 8 caenuri pe model vechi, pe model nou sint putin mai multe poate 10 12.
Unii...avocati...au mai gasit cai de reducere a taxelor, dar daca preferati consultanta nu stiu cui ..cale batuta, ca n-au nici un interes sa va economiseasca vreun leut.
Totul depinde de cum redactezi hotararea de recodificare. Daca treci acolo textul fiecarui cod modificat, exprimari elaborate, etc. normal ca platesti mult. Daca scrii "se implementeaza CAEN rev. 2, motiv pentru care obiectul principal se recodifica X, iar cel secundar are componenta detaliata la art. y din actul constitutiv", sunt doar cateva randuri, sub o pagina deci sun 100 de lei. Daca esti eficient, te costa sub 300 de lei.
A aparut si ghdul ONRC, care spune acelasi lucru:

"Hotărârea adunării generale a asociaţilor/acţionarilor, decizia asociatului unic/decizia CA/directoratului prin care se actualizează obiectul de activitate conform CAEN Rev. 2 va cuprinde următoarea clauză: „Se actualizează conform CAEN Rev. 2 obiectul de activitate prevăzut la art. .... din actul constitutiv. Domeniul principal de activitate/activitatea principală este .....”.

[ link extern ] >

Alte discuții în legătură

Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Actualizare obiect activitate conform caen 2 numaiu numaiu Buna ziua, Intrucat nu am actualizat codul caen (pentru obiectul principal de activitate) al propriei firme conform caen rev 2, doresc sa o fac acum. cunosc ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de inregistrare scorus69 scorus69 Buna ziua va rog mult de tot sami spune ti cat ma costa taxele la ONRC pentru preschimbare certificat de inregistrare cu noul cod CAEN si inchidere punct de ... (vezi toată discuția)