avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot cere daune morale?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot cere daune morale?

buna.sint in proces pe fond inca si daca in cererile de plata a orelor suplimentare pot cere si daune morale ?am contestat si decizia de concediere.si alte prejudicii care mi sau adus prin concedierea mea pot cere?multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:27, 4 Noiembrie 2010
da
Intr-un litigiu de munca se pot cere despabugiri, inclusiv daune morale.
De putut puteti sa cereti dar pentru a se stii trebuie sa consultati un avocat pt a se analiza contractele.
ciolobocul a scris:

buna.sint in proces pe fond inca si daca in cererile de plata a orelor suplimentare pot cere si daune morale ?am contestat si decizia de concediere.si alte prejudicii care mi sau adus prin concedierea mea pot cere?multumesc

Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.
da multumesc.o zi buna

Alte discuții în legătură

Daune morale luminita savu luminita savu Buna ziua! In cazul in care se constata nelegalitatea si netemeinicia unei decizii de concediere prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, se ... (vezi toată discuția)
Daune morale concediere neleg dumitru2000 dumitru2000 Avem un angajat concediat ilegal (s-a anulat decizia de concediere in instanta irevoc) La aflarea vestii ca a fost concediat angajatul a suferit un ... (vezi toată discuția)
Daune morale costel58 costel58 As dori sa stiu daca pentru a se acoda daune morale intr-un conflict de munca este necesar ca acestea sa fie precizate in contractul individual/colectiv de ... (vezi toată discuția)