Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele logan noi. Am inteles din topice ca se motiveaza art 90 alin 1 din Tratatul CE ce are efect discriminatoriu pentru masinile second-hand aduse din comunitatea europeana care au fost deja inmatriculate in tara de provenienta si pentru care s-a achitat deja taxele aferente
Pentru autoturismele noi nu exista baza legala pentru recuperarea taxei de poluare. Recuperarea este posibila doar in cazul autoturismelor second hand, achizitionate dintr-un stat mebru al comunitatii europene.
S-a constatat o diferenta de tratament juridic intre autovehiculele produse, inmatriculate ori reinmatriculate in Romania , pe de-o parte si autovehiculele produse in comunitatea europeana si inmatriculate pentru prima data in Romania, respectiv autovehiculele inmatriculate deja in state comunitare si care sunt pentru prima data reinmatriculate in tara noastra .
Daca doriti si eu am 2 decizii de restituire taxa de poluare ptr 2 masini noi, una Jeep Wrangler(Franta) si alta Audi Q, achizitonata prin leasing, pronuntate de Curtea de Apel Alba Iulia
Procedura este aceeasi si acelasi temei de drept!
Doamnei avocat LARISA ma numesc PETRICA si am rugamintea sa ma ajutati pentru a motiva actiunea in cazul taxei de prima inmatriculare pentru un autoturism nou inmatriculat in anul 2007.In primă instanta Tribunalul Tulcea mi-a respins acșiunea aratind ca nu sunt in cazul autoturismelor SH pentru care a existat o discriminare.Tel 07421010740, fax 0240534669 ,Va multumesc.
Doamnei avocat LARISA ma numesc PETRICA si am rugamintea sa ma ajutati pentru a motiva actiunea in cazul taxei de prima inmatriculare pentru un autoturism nou inmatriculat in anul 2007.In primă instanta Tribunalul Tulcea mi-a respins actiunea aratind ca nu sunt in cazul autoturismelor SH pentru care a existat o discriminare.Tel 07421010740, fax 0240534669 ,Va multumesc.
Taxa poluare
popa_ionel
BUNA ZIUA, IN CE CONDITII SE POATE RECUPERA TAXA DE POLUARE PLATITA LA TRZORERIE PENTRU UN AUTOTURISM NOU MARCA \"LOGAN\"FABRICAT 19 IUNIE 2010. ASTEPT ... (vezi toată discuția)