avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

in decursul celor 12 luni inainte de nasterea copilului , am o pauza de 4 luni respectiv nov2009-feb2010. Daca acum potrivit OUG nr. 94/2010 ma duc si platesc cas pentru aceste luni lipsa , se iau aceste luni in calculul vechimii (continuitatii) pentru a mi se oferi indemnizatie? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 14:27, 4 Noiembrie 2010
OUG 94/2010 prevede:
Art. 1. - (1) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contributiei de asigurari sociale pentru perioadele de timp in care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii ori intr-un sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia.

:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie parțial anticipata sarradicati sarradicati In aprilie \'17, am împlinit 57 de ani. Am un stagiu de cotizare de 31 ani si 3 luni. Din martie \'17 nu mai lucrez nicăieri. Am dreptul sa mai cumpăr ... (vezi toată discuția)
Am fost militar, m.am transferat la mai, mi.am dat demisia si ... croberta croberta Am fost militar, m.am transferat la MAI, mi.am dat demisia si acum vreau sa ies la pensie. Poț cumpăra vechime în munca ? (vezi toată discuția)
Prevederile legii 163/03.08.2020 pentru modificarea art 65 al ... ariana1937 ariana1937 Prevederile Legii 163/03.08.2020 pentru modificarea art 65 al 5 din Legea 263/2010 se aplica in cazul unei pensii anticipate parțial? Mentionez că sunt ... (vezi toată discuția)