avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie- amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie- amenintare

Buna ziua tuturor,
Cazul meu este unul de telenovele, lung, nu are deocamdata un sfarsit dar am sa incerc sa il expun cat mai scurt posibil in speranta ca domnii avocati ma vor sfatui ce e de facut.
Totul incepe in anul 2005 cand m-am angajat la o firma din oras, irelevant. In echipa de oameni tineri ma intelegeam cel mai bine cu o colega, necasatorita si cu un coleg casatorit fiind, nevasta lui era mai mereu plecata, fiind studenta.
Fiind si tineri, toti colegii ieseam dupa program, unii dintre noi fiind si pasionati de jocurile online, cam astea erau subiectele noastre de discutie.
Nevasta colegului casatorit , o fire dificila, ii interzicea acestuia , din motive financiare sa plateasca un abonament lunar pt a se juca online impreuna cu noi restul, asa ca o facea pe ascuns.
De multe ori ne intalneam acasa fie la mine , fie la alti colegi pt o reuniune, nimic deosebit ar spune multi.
Insa in anul 2006, nevasta colegului primeste o bursa de studiu in spania, pleaca dar se intoarce dupa maxim 7 zile.Colegul ne-a povestit ca a fost pacalita, lovita si abandonata in spania dar autoritatile spaniole au gasit-o, ingrijit-o , etc.
In timp ce ea era in spania, aproximativ 70 de persoane primesc un email prin care ni se aduce la cunostinta cum ca nevasta pacalita nu ar fi fost pacalita, ci ca a vrut sa fuga cu amantul ei urmand sa-si abandoneze sotul printr-o scrisoare. Nu stie nimeni insa ce l-a facut pe acest amant sa trimita acest email tuturor prietenilor sotului si a sotiei(noi cei care l-am primit presupunem ca ceva s-a intamplat intre ei in spania si de aici..razbunarea amantului).Stim doar ca adresa de email a sotului a fost sparta si de acolo cineva a facut rost de toate aceste adrese de email.
Politia si consulatul roman in spania afla de acest email, o trimit pe sotie in tara, il suna pe sot spunandu-i ca daca este suficient de naiv sa-si creada sotia nevinovata, ei nu au nici o treaba, cazul fiind predat politiei romane pt ca sotia insista ca cineva vroia sa-i faca rau si ca amantul nu exista, ca nu l-ar fi cunoscut vreodata.
Dupa 2 ani de la eveniment, politia nu reuseste mai nimic, in acest timp au intrebat in dreapta si in stanga despre soti, e fel de persoane sunt, daca au dusmani, etc, proceduri care se fac in cazul asta. Eu in momentul in care s-a intamplat "tragedia" in spania nu mai lucram la firma respectiva dar am pastrat o legatura cu colegii care ma intelegeam bine si evident ca tuturor ni s-a parut suspect acest caz, mai ales ca sotul nu voia niciodata sa vorbeasca despre sotie, evita subiectul cand cineva il intreba ceva de ea, noi, colegii nu am cunoscut-o decat o data la o petrecere la firma dar parea genul de persoana care nu dorea sa comunice.
In februarie 2008 ma trezesc la birou( intre timp mi-am deschis o mica afacere) cu un domn inspector sef la politie si cu tatal meu. Domnul inspector, cu un aer ironic mi-a cerut sa vorbim,am fost de acord desi nu intelegeam ce cauta tatal meu in poevstea asta. Eh, surpriza , se presupune ca de pe IP-ul meu de internet s-ar fi dat un mesaj catre sotul inselat de sotie, mesaj care nu suna nicidecum a amenintare ci mai degraba a instiintare ce fel de persoana e sotia lui. Email era semnat de catre un presupus fost coleg de facultate a sotiei, prieten de suferinta.
Ei, in baza faptului ca IP-ul era Ip-ul de acasa, tata titular de contract la Romtelecom, am solutionat misterul legat de tata.
Acuma evident ca inspectorul mi-a pus diverse intrebari, mie nu-mi venea sa cred ca sunt la un interogatoriu de acest gen. M-a intrebat daca sunt de acord sa fac un test poligraf in urma caruia sa se constate daca sunt sau nu sunt autorul acelui email, am fost de acord, l-am facut la cateva zile, rezultatul- am spus adevarul, urmand ca sa pastram legatura in eventualitatea in care si eu voi fi amenintata de "amant" ( mentionez ca toate persoanele audiate de politie au primit mesaje de amenintare). Si da, la cateva zile dupa poligraf, primesc un email cum ca ar fi cazul sa imi vad de treaba mea, sa nu mai merg sa dau declaratii pe la politie, dar eu nu ma inspaimant cu una cu 2 .
Normal ca nu eram bucuroasa de situatie, numai infractorii fac teste poligraf, eu in viata mea nu am avut chestii cu politia, suntem o familie de oameni modesti si normali, chiar avem si judecatori in familie si ai mei sunt niste oameni exemplu.
Am fost practic umilita cu intrebari de genul" Tu si colegul tau aveti ceva si ati vrut sa scapati de nevasta lui? " intrebari la care imi venea sa-l iau pe nenea politist sa-l dau cu capul de pereti, dar mi-am pastrat calmul si am raspuns coerent la toate acuzatiile si intrebarile, parca le scotea dintr-un scenariu de 2 lei.
A trecut si anul 2008, nimic interesant nu s-a mai intamplat, colegul meu se juca in continuare pe ascuns, de pe calculatorul meu, la birou firmei mele, de cate ori avea ocazia. In 2009, satula de piedicile statului roman privind firmele, am decis ca nu se merita sa raman in tara, mi-am gasit de munca in strainatate, un contract bun, asa ca am plecat.Inainte de plecare, din nou am avut o surpriza.In mijlocul strazii, nevasta infidela urla in gura mare ca eu despart familii si de ce ma bag in viata ei. Din nou, situatia nasoala in care nu stiu de ce vor cu tot dinadinsul sa ma bage unii care abia daca ii cunosc fizic.Sotul...in spatele sotiei, nu spunea nimic, i-am cerut si lui explicatii despre situatia creata, nimic, nici macar un "imi pare rau".Nevasta urla, parea o dezechilibrata mintal, oamenii se uitau la noi, sotul cu capul plecat nefiind in stare nici macar sa scoata un cuvintel.
Toata seara aceea ma gandeam ce pot sa fac, dar prietenii mei mi-au spus ca nu merita efortul si sa stau linistita. Sotul nu mai raspundea la telefon, am vrut sa-i cer explicatii ca doar suntem oameni, nu ma las calcata in picioare si atata merit.
A venit ziua plecarii in strainatate, toate bune, pana in august anul acesta, 2010, am fost pt prima data acasa , dupa aproape 2 ani, iar inainte cu o zi de plecare din nou, duminica...ma trezesc cu un domn politist si cu o citatie sa ma prezint la politie pt ca sunt acuzata de amenintare.Pt ca peste cateva ore aveam avion, i-am explicat ca nu se poate sa ma prezint, am fost instiintata ca in momentul in care revin in tara( adica de sarbatorile de iarna) ma vor astepta pt o declaratie, politistul concluzionand .."ca sa terminam odata tarasenia asta".
Evident, acuzia de amenintare vine din partea fostului meu coleg de munca, pe baza acelui email si pt ca cineva vrea sa scoata un vinovat din toata treaba asta, intre timp afland ca se lasa si cu o promovare in politia daca se solutioneaza acest caz.
Toti prietenii comuni care ne cunosc mi-au sugerat de multe ori ca sotul ar fi cel care a trimis acel mesaj de pe calculatorul meu, pt ca el era printre putinele persoane care tastau de pe laptopul personal si singurul care ar fi avut de castigat, punand intr-o situatie o alta pesoana, disculpandu-se pe el si gasind un motiv bine intemeiat. N-am vrut sa cred acest lucru, nu credeam ca exista asa persoane in jurul meu, insa de cand cu scandalul nevestei in strada, reactiile lui, faptul ca mi s-a refuzat orice explicatie despre cele intamplate si refuzul total de a comunica ca niste adulti, ma fac sa cred ca pot fi acuzata de niste fapte care ma degradeaza ca persoana.
Stiu ca povestea pare de necrezut, mai sunt si cateva mici detalii care le-am aflat din septembrie si pana acum, pt ca nu ma gandesc sa stau cu mainile in san si sa nu fac nimic impotriva lor si mai ales impotriva lui, poate este foarte greu de demonstrat ca el a trimis acel email dar o sa caut in toate legile din romania si o sa strang toate probele necesare. Prietenii comuni sunt de partea mea, el i-a pierdut pe toti pt ca s-a ocupat nevasta lui de lucru asta, asa ca ma bazez si pe sprijinul lor.
Intrebarile mele:
1- Cum sa reactionez la politie, ar trebui sa-mi iau un avocat cand voi da o declaratie? Eu personal nu cred ca este necesar deocamdata.
2- Ce prevede legea privind internetul? Cum se demontreaza ca eu eram la calculator cand a fost trimis acest email si nu era alta persoana chiar daca s-a constatat ca era IP-ul personal.
3- Stim ca se pot face o sumedenie de rautati pe net, furt de parole , etc dar cat de greu e sa demonstrezi ca acea adresa de pe care s-a trimis emailul nu era a ta si ca nu ai habar a cui este.
Le-am pus la dispozitie politistilor cat si celor de la Romtelecom laptopul personal insa nu prea au fost curiosi sa se uite in el, au facut-o dar nu au gasit nimic ne la locul lui sau suspect.
Va rog sa ma ajutati, orice parere este binevenita.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:25, 5 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat, avand in vedere ca speta are o complexitate tehnica si necesita o serie de expertize tehnice si supravegherea atenta a dosarului cauzei.
Cu stima !
ar trebui sa consultati un avocat si sa aveti o discutie personala.
e bine sa consultati si chiar sa angajati pentru audiere un avocat specializat in penal
Multumesc pt raspunsuri, cand am facut testul poligraf am vrut sa imi iau un avocat care sa ma asiste la prima mea declaratie, dar dl politist mi-a spus ca nu e nevoie si ca daca insist sa aduc avocat inseamna ca ma simt vinovata.Este normal ca un politist sa-ti sugereze lucrul asta ? A procedat bine ?Plus alte ironii si zambete in timpul declaratiei mele, la un moment dat aveam impresia ca vroia sa scriu in declaratie ce dorea el si nu ce vroiam eu.
In plus, stiu ca IP-ul unui utilizator poate fi divulgat politiei dar numai cand exista un ordin judecatoresc. Pot sa cer sa mi se arate acest ordin? Si daca totusi politia nu are un ordin judecatoresc inseamna ca aceste date le-au obtinut ilegal.
Email despre care va spuneam, care are ca subiect o amenintare desi mie nu mi se pare, mi s-a arat, l-am citit dar era pe o hartie. Fostul meu coleg munceste in cadrul unei firme ocupandu-se de grafica compiuterizata, face afise, reclame , chestii de genul asta, ceea ce ma duce cu gandul ca ar fi putut foarte usor realiza un fals, nu este prima data cand face un fals chiar pe documente importante.
Ce parere aveti?
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
blacktulip10, utilizator
fostul coleg avea acces la calculatorul dvs, poate i s-a spart parola, poate nu.. dar ce motiv sa aiba?
mesajul catre toti cei 70 a fost trimis de pe acelasi IP ?
mesajul de amenintare primit de dvs, dupa ce ati fost la politie, de pe ce IP a fost trimis si cine are acces la acel calculator?
in orice caz, nu sunt dovezi impotriva dvs, dar deocamdata, nici impotriva fostului coleg

alta cunostinta comuna a dvs, colegului sau nevestei lui.. sigur nu a avut acces la calc in acea perioada?
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Testul poligraf iarasi in atentie stefania_ stefania_ buna ziua, zilele trecute am fost chemata la politie , unde mi s-au pus niste intrebari legate de un caz pe care eu il cunosteam de aprox. 2 ani, este o ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de uz de fals sub semnatura privata ContSters212896 ContSters212896 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie noua pentru mine. Anul trecut mi-am cumparat un calculator si mi-am pus si internet prin RTC. Eu am cunostinte minime ... (vezi toată discuția)
Poate fi identificat expeditorul unor mesaje electronice? camycalin camycalin Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la e-mail meu! o persoana a folosit calculatorul meu si-a facut cont de e-mail si a trimis unor persoane mai ... (vezi toată discuția)