avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... carnet suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

carnet suspendat

La un control de rutina matinala etilotestul a indicat 0,13 la mie alcool in aerul expirat, drept pt care mi-a fost suspendat carnetul pe 3 luni. Cererea mea de a preleva probe fiziologice a fost pur si simplu ignorata de catre agent, si nici la rubrica mentiuni nu a vrut sa treaca nimic. In aceste conditii nu am semnat procesul verbal, motiv pt care nu am primit un exemplar din el; agentul a oprit o masina din trafic, al carui sofer a semnat in calitate de martor. Eu am primit doar o dovada. Momentan nu am un loc de munca, deci nici venit. Vreau sa-i dau in judecata. Care este procedura? Am dreptul la un avocat din oficiu?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:48, 6 Noiembrie 2010
Daca etilotestul a indicat 0,13 la mie alcool in aerul expirat, in sange iese dublu. Pana in 0,40 inclusiv nu exista obligativitatea recoltarii probelor biologice deoarece nu se depaseste limita celor 0,8 mg alcool pur in sange pentru ca fapta sa constituie infractiune.
1. Ramaneti calm! Viata le rezolva pe toate.
2. In momentul retinerii permisului de conducere puteati consemna in procesul verbal ca nu sunteti de acord cu cele consemnate si puteticontesta cu o actiune in justitie.
3.Dupa retinerea permisului ati primi o dovada in baza careia veti putea circula timp de 15 zile.
4. Bucurati-va de cele 15 zile. Acum aveti 2 variante: Asteptati sa treaca perioada de suspendare la care adaugati inca 30 de zile si vi se va inapoia permisul fara nici o alta actiune. Daca nu aveti atata rabdare va trebui sa sustineti o testare auto pe care daca o promovati veti depune o cerere prin care solicitati reducerea perioadei de suspendare. In toate cazurile acesta este aprobata si intervalul e redus la 30 de zile. Asta e minim. Mai putin e exclus!!!!
5. Daca permisul a fost retinut pentru consum de alcool sau daca ati mai beneficiat de reducerea intervalului de suspendare in ultimii trei ani, uitati de varianta asta! Nu mai beneficiati de nimic. Decat de asteptare.
Apropo, nu trebuie sa-l dati in judecata pe agent, ci doar sa contestati procesul verbal in 15 zile de la primirea procesului verbal.
Succes!

"Pana in 0,40 inclusiv nu exista obligativitatea recoltarii probelor biologice". Stiu. Mie mi s-a refuzat dreptul de a face o verificare... daca etilotestul era defect?
"veti putea circula timp de 15 zile." NU. Pt alcool se da dovada fara drept de circulatie.
"15 zile de la primirea procesului verbal". Nu am primit procesul verbal, deoarece nu l-am semnat. Am primit doar dovada. Deci, cred, nu am cum sa contest PV (nici nu l-am putut citi).
Eu consider ca mi s-au incalcat drepturile de cetatean (de om). Din acest motiv vreau sa dau in judecata agentul. Si daca tot ati fost atat de amabil si mi-ati raspuns, poate-mi spuneti daca pot beneficia de avocat din oficiu. Multumesc.
pai ati baut sau nu? ca daca stiti ca ati consumat ceva, sti si ca echilotestu ala mergea si deci la spital probabil ca va iesea mai mult.

daca semnati pv il aveati si il puteati contesta imediat, si cereati dovada, acum trebuie sa il asteptati pana la 30 de zile.
Verificati corectitudinea si acuratetea consemnarilor din procesul verbal precum si daca a fost completat in toate rubricile,pentru a constata daca in cazul formularii unei contestatii se pot invoca cauzele de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etilotest 0.27mg/l ContSters435732 ContSters435732 Buna ziua, In data de 23.07.2017 am fost oprit de un echipaj de politie si am fost testat cu etilotestul, rezultand o valoare de 0.27mg/l in aerul expirat. ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.12 permis suspendat? Raluka1985 Raluka1985 Buna ziua, Sotul meu a fost oprit in trafic dupa ce bause un pahar de bere iar la etilotest a iesit alcoolemie 0.12 . Politistul a retinut permisul pentru 90 ... (vezi toată discuția)