Buna ziua,
As vrea si eu sa stiu cat ar trebui sa fie deducerea personala in cazul in care am o persoana in intretinere si salariul meu brut este de 720 de lei si cat ar fi fost daca salariul era 1386??pentru ca mi s-a scazul salariul pe cartea de munca si mi s-a spus ca am doar 16 lei deducere...
Pentru venit brut de 720 lei deducerea este de 350 lei, iar pentru venit brut de 1386 era de 290 lei.
Puteti consulta Ordinul 1016/2005 privind aprobarea deducerilor personale, Anexa.
Revin cu o intrebare in legatura cu raspunsul oferit de dumneavostra,si anume as dori sa mai stiu cat mi se cuvine mie ca angajat din aceasta suma(350 sau 290)???
Pai si nu insemna ca din salariul meu nu se mai duce la stat aceeasi suma??diferenata nu imi revine??sau unde merge daca dumneavostra ziceti ca nu imi revine nimic?Intreb asta pentru ca mi s-a acordat o diferenta de 16 lei si nu sunt sigur daca e cea buna sau nu!!
1. Exprimarea mea nu a fost cea mai buna. Revin:
Deoarece se micsoreaza baza de impozitare atunci impozitul pe salariu va fi mai mic si veti lua mai multi bani in mana.
2. Luati legatura cu contabilul care a intocmit statul deplata si va lamureste.
Alte discuții în legătură
Salariul minim
camellia_camy
Buna ziua !As dori sa ma ajutati sa aflu cat este salariul minim al unui muncitor calificat si cat ar trebui sa fie net-ul avand in vedere ca am si un copil ... (vezi toată discuția)