avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Salariul net cu o persoana in intretinere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Salariul net cu o persoana in intretinere

Buna ziua,

Am salariul de 1000 lei, in mana, as dori sa stiu ce suma trebuie sa primesc daca am o persoana in intretinere.

Multumesc anticipat!

Valy
(1) Persoanele fizice prevazute la art. 40 alin. (1) lit. a) si alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.
(2) Deducerea personala se acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 1.000 lei inclusiv, astfel:
- pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere – 250 lei;
- pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere – 350 lei;
- pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere – 450 lei;
- pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere – 550 lei;
- pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere – 650 lei.
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 1.001 lei si 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive fata de cele de mai sus si se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice.
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acorda deducerea personala.
Cred ca este mai bine sa se spuneti ce salariu brut aveti ....pentru un salariu brut de 1360 lei cu o persoana in intretinere aveti un salariu net de 1000 lei.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Salariul este 1000 lei, in mana, fara persoana in intretinere.
Doresc sa stiu care este suma pe care trebuie sa o primesc luand o persoana in intretinere.

Am inteles ce salariu aveti NET, noi va intrebam ce salariu aveti BRUT pentru ca codul fiscal vorbeste despre venit BRUT.
Nu primiti nici o suma. Doar va este dedusa o suma din brut, care va fi scutita de impozit. Teoretic nu primiti mai mult de 16 lei in plus daca aveti o persoana in intretinere, fata daca nu ati avea persoana in intretinere.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
amcteam, utilizator

Alte discuții în legătură

Deducere personala laurentiuu laurentiuu Am salariul net de 800 ron.Cat voi lua in plus la salariu tinand cont ca acum am un bebe?Cum se calculeaza deducerea? (vezi toată discuția)
Deducere - copil minor aflat in intretinere. Elena1313 Elena1313 Buna ziua, Care este suma maxima (salariu net) pana la care se acorda deducere pentru un copil? Care este valoare ei? Socotit la un salariu net de 1000 ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit la salar t copil in intretinere elennna elennna buna. am un copilas de 3 ani si 4 luni care nu e trecut in intretinere la sot. eu m-am intors la servici de 5 luni si nu mi s-a spus ca trebuie sa fac cerere ... (vezi toată discuția)