avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata contributiilor pentru angajaticu sediu secundar ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata contributiilor pentru angajaticu sediu secundar in alt oras fata de sediul principal

am sediul societatii in Iasi si un sediu secundar in Bucuresti, insa toate declaratiile si plata contributiilor se face la Iasi, inclusiv pentru personalul din Bucuretsi, insa in curand am 10 persoane cu sediu in Bucuretsi si atunci stiu ca nu se mai procedeaza asa, sa platim la Iasi. Ce proceduri trebuie intocmite si cand? Care este legea in care se specifica?
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 13:38, 7 Noiembrie 2010
Pentru punctul de lucru din Bucuresti se va obtine CUI (daca nu are) pentru ca depaseste 4 angajati punctul de lucru.
Se vor depune declaratii pentru angajatii din punctul de lucru de la Bucuresti la Bucuresti,chiar daca sediu social e la Iasi(declaratiile fiscale de salarii si cele pentru finante)
Orice persoana subiect al unui raport juridic fiscal, inclusiv operatorul economic, institutia publica si institutia publica locala, care are organizata o entitate, cu sau fara personalitate juridica, la alta adresa decat sediul social al subiectului respectiv, cu minimum 5 persoane care realizeaza venituri din salarii, are obligatia sa solicite inregistrarea fiscala a entitatii respective, ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor, la organul fiscal din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui raza teritoriala se afla adresa unde se desfasoara efectiv activitatea acelei entitati.
Daca punctul de lucru din Bucuresti are cel putin 5 salariati se face declaratie 100 cu adresa de Bucuresti a punctului de lucru si cu CUI-ul nou si se completeaza la impozit pe venit cu suma aferenta salariatilor respectivi.
OP-ul de plata a impozitului se face catre Bucuresti.

Declaratiile de somaj, CAS, comision ITM se depun la sediul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod fiscal punct de lucru robertsega32 robertsega32 Buna ziua. O societate care are deschise doua puncte de lucru in alt judet trebuie sa solicite acordarea unui cod fiscal pentru aceste puncte daca are mai mult ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru cu cod fiscal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Daca o soc.are sediu social in sectorul 4 si punct de lucru cu 5 salariati tot in sectorul 4 este obligata sa depuna D 060? (vezi toată discuția)
Un nou punct de lucru, un nou cif Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. De curand am infiintat un nou punct de lucru, iar cei de la Finante sustin ca ar trebui sa ne facem si un nou certificat de inregistrare fiscala pt ... (vezi toată discuția)