avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

buna ziua.va rog ,ult,daca puteti sa ma ajuti in situatia in care ma aflu.
cand m-am casatori,mama mea mi-a cumparat apartament,dara sotul ma fortat sa il trec dpar pe el(am martori in acest sens).
acum vreau s atrec apartamentul pe numeleu,fiind divoartata deja de 8 ani de fostul sot,si nu stiu ce sanse am.
va rog sa imi spuneti,ce trebuie sa fac,cam cat ma costa si daca trebuie o actiune in instanta.ce ar trebuii mai exact sa fac,sa fie cat mai simplu?

multumesc mult ,tuturor.
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 13:00, 5 Noiembrie 2010
...daca sotul l-a cumparat doar pe numele lui in timpul casatoriei cu dvs bunul e comun...procedati la partaj in cadrul caruia demonstrati ca nu a contribuit cu nimic la dobandirea lui si astfel cereti sa vi se atribuie in exclusivitate fara sulta...
in primul rand dupa divort/concomitent cu acesta a fost facut si partajul bunurilor? dc nu tb sa intentati o act de partaj si tb sa luati leg cu fostul sot sa vedeti dc se poate ajunge la o tranzactie in privinta bunurilor ca tot procesul sa se termine foarte repede la cateva termene dc nu procesul de partaj poate dura si 2 ani
abia dupa partaj puteti sa va intabulati in CF in eventualitatea in care imob va va fi repartizat dvs
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
in astfel de cezuri,ajuta cu ceva la olutionarea cauzei,faptul ca sotul nu ar fi platit intretinerea copiilor,de la divort si pana in prerzent?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil bun propriu Gab12345 Gab12345 Dacă soții au dobândit împreuna in timpul căsătoriei un imobil și după divorț soțul se recăsătorește poate trece actuala soție in actul de ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Sunt in divort si dupa ce voi termina divortul voi deschide o actiune de partaj. Am discutat cu fosta sotie si aceasta sustine ca nu o poate da nimeni afara ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Mugur1810 Mugur1810 Buna ziua, sotia mea vrea sa divorteze impotriva vointei mele. Aceasta casatorie are 13 ani si un copil in varsta de 12 ani. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa fie ... (vezi toată discuția)