avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii buget/ vanzare masina
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii buget/ vanzare masina

buna ziua,
detin o firma mica cu datorii la bugetul de stat. nimic nou sau spectaculos desigur. am ajuns insa in situatia in care statul a trimis poprire unicului meu client, punandu-ma in situatia de a incheia colaborarea cu acesta pt o perioada.
Ajungandu-se deja prea departe am decis sa vand o masina (autoutilitara) aflata in propietatea firmei pentru a acoperi o parte din datorii. Mentionez insa ca simpla vanzare a masinii nu va acoperi toate datoriile firmei.
Intrebare:
daca am impozitele platite la zi pt masini (singurele bunuri ale firmei) directia Taxe si impozite ma va lasa sa o vand, punandu-mi stampila pe fisa de inmatriculare ? pun aceasta intrebare pt ca am trecut pe la taxe si impozite si am aflat ca tb sa solicit eliberarea certificatului fiscal (pt acesta tb sa depun ultima balanta si o lista cu mijloacele fixe ale firmei)..iar asta m-a pus pe ganduri dar eu nu cunosc legile asa ca apelz la ajutorul specialistilor de pe acest site. Pe scurt, ma pot impiedica cei de la taxe si impozite (buget local) sa vand masina ?
mai mentionez ca firma apare pe site-ul anaf in "executare silita"
va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmena_iasi , utilizator 20:22, 8 Noiembrie 2010
Sumele pe care le aveti restanta la Bugetul de stat (ANAF) nu au nici o legatura cu taxele si impozitele ce se strang la Directia de Taxe si Impozite. Acolo trebuie sa aveti impozitele platite la zi si solicitati un certificat de neurmarire fiscala.

Nu au legatura una cu cealalta...nu va faceti griji. Oricum trebuie sa achitati acele impozite sa nu va puna poprire pe acesta masina si atunci o scot cei de la ANAF la licitatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O amenda achitata....... o cerere de poprire a banilor dupa.... nyikon_17 nyikon_17 in noiembrie anul trecut am vrut sa imi vand autovehiculul propriu. nu am putut face acest lucru pana in momentul in care nu eram pe zero la financiar. toate ... (vezi toată discuția)
Poprire americanux americanux Buna ziua...am un document de atestare fiscala de la ANAF (prin Spatiul Virtual) in care apar cu zero datorii la stat....acum la munca a venit o cerere de ... (vezi toată discuția)
Poprire/ exececutare silita Alexandru D Alexandru D buna ziua, in urma cu cateva zile am fost instiintat de banca la care am un credit (pers juridica), ca s-a pus proprire pe contul deschis la ei. mentionez ca ... (vezi toată discuția)