avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice certificat de participare la licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

certificat de participare la licitatie

Azi am participat la o licitatie pt. servicii, am avut toate doc. ok, insa, la final, AC ne-a atras atentia ca nu am depus CERTIFICATUL DE PARTICIPARE LA LICITATIE (nesolicitat prin fisa de date ci in baza unei clarificari postate pe SEAP, conf. modificari aduse OUG 34 prin Ordin 314/12.10.2010). Ce-i drept, nu am verificat pe SEAP invitatia pana in ultima zi in care se puteau dep. doc (mea cupla:worthy:).
Clarificarea a fost postata in 2 nov, deschiderea ofertelor a avut loc azi, 05 nov.
Are dreptul AC sa ma descalifice pt. lipsa acestu document?
Din cate stiu eu, poti completa oferta cu cel mult 3 doc. lipsa; AC zice ca nu, ca nu mai este in vigoare aceasta prevedere.:stunned:
Prin clarificari nu se intelege "lamuriri" legate de cerintele din fisa de date?
Se pot solicita prin clarificari alte documente decat cele cerute prin FD?
:O

Revin cu o precizare: in FD scrie asa: "Completarea ulterioară a documentelor care confirmă îndeplinirea criteriilor de calificare, este permisă doar în situaţia prevăzută la art. 11 alin.(5) din HG 925/2006, cu modificările şi completările ulterioare. În acest caz, se respectă prevederile alin. (2) ale art. 201 din OUG 34/2006, prin care „autoritatea contractantă nu are dreptul să determine apariţia unui avantaj evident în favoarea unui ofertant”.

La licitatie a mai participant un singur ofertant care, avea f. multe documente lipsa, printre care: PROPUNEREA TEHNICA, grafic de timp; mai mult, pretul era exprimat numai in euro, iar valoarea depasea maximul admis :tooth:
Asca ca, sigur il vor descalifica pe ofertantul respectiv si astfel, nu vad de ce sa ne respinga noua oferta. Ce ziceti?
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
Jurist TM, utilizator
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 11:14, 5 Decembrie 2010
Clarificarea a fost postata conform unei interpretari a Ord. 314 aflata pe site-ul ANRMAP.
Interpretarea, ca si Ghidul, nu au caracter de lege si nici nu precizeaza pana in ce termen se posteaza clarificarea. , deci in acest caz trebuie respectate prevederile art. 79 din OUG 34.Chiar daca alin.2) face referire si la transmiterea clarificarilor in afara termenului, impunerea unei cerinte de calificare suplimentare cu 3 zile inainte de deschidere duce la incalcarea principiilor de la art.2.
In acest caz, puteti face o Notificare catre AC prin care sa mentionati ca s-a incalcat art.79, alin.1 din OUG 34, in vigoare.

Prevederea cu 3 documente era in art.77 din HG 925, abrogat de HG 834, deci nu mai este valabila.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
vlad nicolae, moderator
Ca intotdeauna, D-le Vlad Nicolae, un raspuns propmt si la obiect.
Va multumesc foarte mult!
Ramane totusi observatia ca acea clarificare se putea lua la cunostinta si puteati depune macar o declaratie. Dar fiind un caz exceptional, AC putea accepta prezentarea ulterioara si nimeni n-ar fi acuzat-o.
Dar in cazul in care operatorul economic nu prezinta mai multe documente?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica mihai alexandru mihai alexandru se participa la o licitatie iar din toate persoanele partcipante ramane doar una restul fiind descalificate pe motivul intocmirii dosarului.(lipsesc anumite ... (vezi toată discuția)
Documente de calificare incomplete dddimitriu dddimitriu In urma cererii de oferta publicate pe SEAP, am participat la o licitatie a carui [b]castigator [/b](un SRL) are, conform procesului-verbal, [b]documentele de ... (vezi toată discuția)
Lipsa documente calificare ofertant lemontee lemontee Buna ziua, se poate descalifica un ofertant conf. art. 36 alin. 1 lit. b din HG 925/2006 pentru neprezentarea unui document de calificare? art. 77 din HG ... (vezi toată discuția)