avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice documente de calificare incomplete
Discuție deschisă în Achiziţii publice

documente de calificare incomplete

In urma cererii de oferta publicate pe SEAP, am participat la o licitatie a carui castigator (un SRL) are, conform procesului-verbal, documentele de calificare solicitate incomplete precum certificat constatator, declaratia privind eligibilitatea, declaratie privind neincadrarea si fisa cu informatii generale. E posibil? E corect? Cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: mic81 , utilizator 03:59, 4 Martie 2012
depinde ce se prevede in fisa de date a achizitiei......
este prevazuta descalificarea operatorului daca ii lipsesc un anumit numar de documente???
Poate AC a solicitat acea declaratie initiala si ulterior acel SRL a completat (la solicitarea AC) documentele incomplete
In documentatia de achizitie la CRITERII DE CALIFICARE SI/ SAU SELECŢIE , acestea reprezentau citez: "Cerinţe obligatorii: Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului original sau copie legalizata notarial", respectiv si celelalte acte cu "Cerinţă obligatorie" si bifa la "Solicitat"
doar daca in fisa de date era prevazut expres ca nu se poate completa documentatia cu documentele lipsa atunci da, dar asa ar trebui sa cereti Ac sa va arate si dvs adresa prin care solicita completarea cu respectivele documente! Parerea mea este ca puteti face contestatie ptr ca decl priv eligibilitatea si neincadrarea si certif constatator sunt foarte importante! Si daca a fost licitatie deschisa, la care poate ati participat si dvs, atunci de ce nu ati cerut sa se scrie in procesul - verbal acest aspect..?
Daca operatorul economic desemnat castigator a depus documentatia incompleta, dar insotita de declaratie pe proprie raspundere cf. Art.11, alin .(4) din HG 925/2006, atunci autoritatea contractanta este obligata sa ceara completarea ofertei cu doc. lipsa, indiferent de nr. doc. lipsa (asta numai in cazul in care declaratia respectiva prevede in anexa succint dar clar modul de indeplinire a criteriilor de calificare).#-o
Daca OE nu a prezentat o astfel de declaratie, parerea mea este ca, daca inca sunteti in termen, puteti face contestatie, pentru ca in aceste conditii AC poate cere completari daca lipsesc cel mult 3 documente, iar din ce ne-ati relatat dvs. le lipseau 4 doc.:dance4:
Mult succes.:)
Eu v-as sfatui sa solicitati AC lamuriri asupra acestui aspect, caci in situatia in care documentatia prevedea posibilitatea completarii ulterioare sau nu era nimic mentionat depsre posibilitatea de descalificare in cazul documentelor lipsa sau incomplete, atunci este dreptul AC sa considere calificat un operator care compelteaza ulterior documentele, indiverent de numarul lor. O eventuala contestatie pe teme asta ar putea fi motivata de CNSC drept neconforma si pierdeti garantie de participare.
Incercati sa solicitati clarificari de la AC astfel incat sa o determinati sa raspunda in mod clar asupra acestui aspect.
As putea sa va dau un raspuns mai la obiect daca as vedea documentatia. Puteti sa-mi dati numarul invitatiei de participare publicata in SEAP?

Alte discuții în legătură

Proces-verbal deschidere oferte licitatie fara intocmirea anexei cu documentele de calificare Jurist TM Jurist TM Buna ziua, tuturor! Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au ... (vezi toată discuția)
Descalificare ofertant ContSters179234 ContSters179234 Este corect, din punct de vedere legislativ, sa se impuna urmatoarele: \"Daca lipsesc mai mult de trei documente solicitate in Cap V criterii de calificare ... (vezi toată discuția)
Certificat de participare la licitatie Jurist TM Jurist TM Azi am participat la o licitatie pt. servicii, am avut toate doc. ok, insa, la final, AC ne-a atras atentia ca nu am depus CERTIFICATUL DE PARTICIPARE LA ... (vezi toată discuția)