avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot folosi orice curs valutar doresc?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot folosi orice curs valutar doresc?

Buna ziua !, Va rog sa ma ajutati , (care este legea exacta), cum este corect, daca emit facturi folosind cursul bancii mele, sau cel al BNR, este corect, unii zic ca pot folosi orice ce curs doresc eu pe factura este corect ?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: FloFP , utilizator 10:24, 15 August 2013
Daca nu este specificat un curs anume in contract sau nu este adus la cunostinta clientului astfel incat acesta sa-si exprime acordul, se practica cursul BNR.
Corect ar fi sa folositi cursul valutar al BNR din ziua emiteri facturi..:D
Partea proasta este ca nu am legea exacta sa citesc, vorbind cu un contabil mi-a zis ca pot folosi ce curs vreau si de la care banca vreau, eu as vrea legea sa-i pot da peste nas cu afirmatia ''citeste aici sa vezi ce scrie negru pe alb !
Intr-un contract in care se prevede pretul in euro cu plata in lei, mai mult ca sigur se prevede si cursul euro folosit pt. facturare ( de obicei se specifica cursul BNR de la data emiterii facturii).
Deci sa inteleg ca nu pot folosi ce curs doresc eu si de la care banca doresc eu la alegere, e legal cel BNR sau sa punem in contract un curs stabilit !!!

Alte discuții în legătură

Stornare avans si emitere factura finala anansc83 anansc83 Am si eu o intrebare referitoare la facturarea unor bunuri contractate in valuta, facturate in lei: 1. In contract se specifica ca plata se va efectua la ... (vezi toată discuția)
Avans diferenta de curs NNorbert NNorbert Buna ziua Am emis o facura de avans , pentru un beneficiar extern in valoare de 10.000 eur la cursul de 4.3 ron, la stornare cursul era 4.4 ron, cum ... (vezi toată discuția)
Cursul valutar in facturile fiscale. sdb sdb De exemplu,un client plateste pentru un serviciu o taxa care e stabilita in Euro,plata se face in lei la cursul BNR din penultima zi lucratoare. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)