avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de intretinere minor

Buna ziua, am o intrebare, respectiv, la veniturile nete realizate din salariul net si sporuri, se tine cont si de cuantumul in lei a bonurilor de masa? De exemplu, paratul beneficiaza in afara de salariu si de bonuri de masa, ele pot fi luate ca baza de calcul pentru stabilirea pensiei de intretinere minor, cumulate cu venitul net? Bonurile de masa pot fi considerate venituri nete parte integranta cu salariul net?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:52, 17 Noiembrie 2010
Se pot lua in calcul de catre instanta la majorarea cuantumului pensiei alimentare pentru minor.
Legea tichetelor de masa nu obliga angajatorul sa acorde aceste tichete, ci lasa la latitudinea acestuia daca acorda sau nu. In afara de acest aspect, numarul tichetelor difera de la o luna la alta in functie de mai multe aspecte: daca persoana respectiva se invoieste, este in concediu de odihna sau de boala, nu bebeficiaza de tichete pentru zilele respective. In functie de fonduri, angajatorul poate sista sau reduce numarul tichetelor.
Faptul ca guvernul a hotarat impozitarea tichetelor de masa pentru a mai aduna bani la bugetul statului nu duce automat la luarea acestora in baza de calcul a pensiei de intretinere.
Sporurile trebuie sa fie permanente iar de tichete de masa nici nu poate fi vorba asa cum precizeaza si d-na m_ella2005!!!!!
Va multumesc pentru indrumare. Cu respect.
A intervenit o schimbare in situatia relatata. M-am inteles cu fostul sot la o suma majorata pe care urmeaza sa o plateasca lunar, respectiv la 500 lei. Eu deja am depus la judecatorie actiunea si am primit citatia cu data de 25.05.2011. Am fost de parere sa facem o tranzactie, daca se poate numi asa, sau o intelegere pe care sa o depunem la dosarul cauzei si sa inchid procesul. Unde trebuie sa depunem, tot la registratura? Cum se va numi aceasta intelegre si cum trebuie sa o formulam? Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)
Pentru calculul pensiei de intretinere se iau in calcul si tichetele de masa? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea problema: instanta a stabilit plata unei pensii de intretinere in cuantum de 25% din venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere micsorata bazata pe adeverinta falsa voinea75 voinea75 Va expun pe scurt situatia: Tatal plateste pensie intretinere, conf dec civ nr...ramasa definitiva si irev. La stabilirea pensiei s-a avut in vedere adev ... (vezi toată discuția)