CUM SE CALCULEAZA PENSIA ALIMENTAR IN PROCENT DE 25%DIN VENIT NET SI PERMANENT ?SE TINE CONT DE ORELE DE NOAPTE DE SPORURI ?DAR DE BONURILE DE MASA?CARE ESTE MODUL DE APLICARE A PROCENTULUI?ADICA SE APLICA DUPA CE SE RETINE SANATATEA.SOMAJ,ASIG.SOCIALE SI IMPOZITUL?
Procentul de 25% se aplica la venituri nete, adica la ceea ce se realizeaza dupa ce se plateste toate darile: sanatate , somaj, pensii, impozit. Instanta va solicita de la angajator veniturile realizate de catre cel care trebuie sa plateasca pensia alimentara. Nu se includ bonurile de masa.
La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute, nu şi cele întâmplătoare, cum sunt: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent.
Articolul 94 aliniatul 3 din Codul familiei stabileste un plafon maxim (cuantum pensie de intretinere), pana la care poate fi acordata, si anume : pana la o patrime din castigul din munca al debitorului, cand intretinerea se datoreaza pentru un copil.
Cuantumul de 25% se aplica la venitul net lunar realizat.
da dar sprurile nu sunt intamplatoare ptr.ca e operator gama si nu poate gama ziua eu consider ca numai prin functia pe care o detine primeste aceste sporuri dar ce este interesant ca salariu de baza este 2080 si un spor trecut in cartea de munca de 4%asta de la 1 februarie 2008 iar eu primesc 326 pensie ca asa a decis conducera firmei unde lucreaza de aceea vreau sa stiu care este modul de calcul ca dupa calculele mele numi iese 326.si apoi lunar din 2006 pe fluturas dispune de sporuri si ore de noapte.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie de intretinere
Edwinn
Buna,
As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii:
am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
Radasca73
Se plateste pensie alimentara si din sporuri pentru conditii deosebit de periculoase, spor de noapte , norma de hrana si ore suplimentare? Pentru ca mie ... (vezi toată discuția)