avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Se plateste pensie alimentara si din sporuri pentru conditii deosebit de periculoase, spor de noapte , norma de hrana si ore suplimentare? Pentru ca mie angajatorul imi retine din toate aceste sporuri. Va rog mult sa imi raspundeti daca e ok daca se ia din toate aceste sporuri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:10, 7 Octombrie 2019
Buna seara,
Angajatorul opreste cota din veniturile nete conform sentintei.
Inca ceva, baii sunt pentru copilul dumneavoastra, nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Nu ar trebui sa va oprească din sporuri ci doar din veniturile cu caracter permanent. Mergeti la avocat și faceți notificare către angajator. Cereți compensarea banilor plătiți peste ce era legal.
Buna seara da sunt pentru copii. Da opreste cota procentuala dar nu stiu daca e normal sa opreasca si din sporuri si bonuri de masa .

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Angajatorul opreste cota din veniturile nete conform sentintei.
Inca ceva, baii sunt pentru copilul dumneavoastra, nu?

Ar trebui să faceţi o cerere de lămurire a hotărârii civile şi să cereţi instanţei să determine dacă venturile din sporurile pentru condiţii periculoase, spor de noapte etc se iau în considerare la calcului pensiei.
Norma de hrană nu se ia în calcul la calcularea pensiei de întreţinere.
de ce va retine angajatorul ? La cererea cui ?

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara anca_01980 anca_01980 Buna ziua, Sotul meu este functionar public cu statut special si in afara de salariu de incadrare beneficiaza si de diferite sporuri, inclusiv norma de ... (vezi toată discuția)
La pensia alimentara cristioanabac12 cristioanabac12 nu se calculeaza norma de hrana si sporurile care nu sunt permanente,de ce? pe ce baza legislativa?multumesc mult! (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca prestata in timpul noptii Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca sumele platite pe statul de plata pentru ore de noapte, in perioada 1979-1990, au facut parte din baza de calcul pentru contributia ... (vezi toată discuția)