avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Buna ziua,
Sotul meu este functionar public cu statut special si in afara de salariu de incadrare beneficiaza si de diferite sporuri, inclusiv norma de hrana.Fosta sotie l-a actionat in judecata pt recalcularea pensiei alimentare de care beneficiaza fiul lor.
Problema a intervenit la unitatea angajatoare care nu s-a pus de acord in vedrea sporurilor ce trebuiesc sa le treaca pe adeverinta de venit pe care trebuie sa o prezinte in instanta?!Pur si simplu habar nu au care sporuri au caracter permanent si care nu sau daca norma de hrana este spor cu caracter permanent?
Sporurile de care beneficiaza sunt: de vechime, noapte, noxe, confidentialitate, paza, fidelitate, noapte, periculozitate + norma de hrana.
As dori sa ma ajutati in vederea unei baze legale (lege, hg, og, etc) pe care sa o prezinte la unitate, caci acestia trec si "un spor , doua, acolo, caci nu putem sa trecem doar salariu de incadrare si sa mai vedem cu norma de hrana........).

Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: anca_01980 , utilizator 19:15, 13 Martie 2009
Daca sporurile sunt cuprinse in salariul lunar au caracter de continuitate si se pot lua in calcul, angajatorul fiind obligat sa trimita venitul lunar net pe ultimele 6 luni
sporurile pot fi considerate permanente numai daca acestea sunt cu frecventa lunara, pe toata perioada angajarii persoanei pe acel post si obligatoriu stipulate in statul de plata.
Si eu sunt curioasa cum retin unitatile militare procentul pentru pensiile alimentare. Deoarece umbla zvonul (au norme interioare care nu sunt accesibile publicului larg) ca aceste institutii nu trec norma de hrana cand trimit adeverinta cu veniturile la instanta, desi este un spor pe care militarii il primesc lunar.
Dar, am gasit in Codul fiscal, art. 55 lit. b, ca tichetele de masa si drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, nu sunt socotite venituri salariale, in consecinta nu sunt supuse impozitului pe venit.
Un sfat avizat in acest sens ar fi binevenit.

Interesanta pozitie"sa mai vedem cu norma de hrana........)"#-o
Deci sa inteleg ca sunt copii care primesc pensia alimentara in functie de cum " viseaza" angajatul de la resurse umane din unitatea respectiva.:O
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
adabia, utilizator
Cel putin in cazul lui, exact dupa bunul plac al functionarului de la personal.Asa cum ai spus si tu "adabia "au un regulament de ordine interioara pe care il interpreteaza dupa bunul plac.
Norma de hrana nu reprezinta un spor, norma de hrana reprezinta un beneficiu, la fel ca si uniforma de serviciu, si se acorda in natura. Aceasta alocatie de hrana zilnica se acorda pe perioada cat angajatul se afla in activitate, in limita unor plafoane calorice diferentiate pe categorii de persoanl. Astfel, alocatia de hrana zilnica poate contine 4300 calorii, 5085 calorii, 5010 calorii, ect., Numai in cazul in care unitatea nu dispune de conditii pentru acordarea acesteia in natura se primeste echivalentul in bani. In situatia in care se acorda bani in locul alimentelor, acesi bani au caracterul unei indemnizatii cu destinatie speciala ce nu poate fi urmarita pentru nici un fel ce datorii dacat pentru sumele platiete in plus in acest scop.

Alte discuții în legătură

Stabilirea pensiei alimentare de catre instanta irina.comardici irina.comardici Buna ziua, La stabilirea pensiei alimentare care venituri trebuie sa le ia in calcul instanta? Ia in calcul norma de hrana si sporurile? (vezi toată discuția)
Revisal hg nr. 500/2011 - cuantum sporuri alexandra24 alexandra24 Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa trecem in revisal hg500 valoarea sporului pt ore suplimentare(75%) ?eu din cate stiu(nu intocmesc statele de ... (vezi toată discuția)
Intocmire adeverinta pensie de ctre angajator sanda seimann sanda seimann Ma scuzati ca revin la acelasi subiect, dar doresc sa ma lamuresc cat mai bine asupra acestor adeverinte pe care unitatea la elibereaza pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)