avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil aflat in executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil aflat in executare

Buna ziua ,

Domnul X mosteneste impreuna cu alte 7 rude ale sale un apartament .
Domnul X obtine o Hotarare Judecatoreasca prin care devine unic proprietar cu obligatia de a plati celor 7 sultele cuvenite ( in total 25000E).

Intrucat Domnul X nu a platit sultele , 5 dintre creditori au apelat la un avocat care i-a ajutat sa faca o actiune in executare .

Domnul X cu intentia de a nu i se scoate apartamentul la licitatie a gasit un cumparator Y iar avocatul creditorilor agreeaza ideea.

Y nu are suma necesara cumpararii apartamentului momentan dar poate plati un avans de 2500E .

Ulterior , la data la care Y va dori sa achite apartamentul care este procedura de vanzare , se va achita integral diferenta sau mai intai suma necesara creditorilor ?

Este posibil ca X dupa stingerea datoriei sa nu mai vrea sa vanda ?

Cum ar trebui sa procedeze Y ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 22:36, 6 Noiembrie 2010
Y va trebuie sa achite integral diferenta.
1.Daca plateste integral diferenta , inseamna ca Y cumpara apartamentul fara sa fie radiata din CF mentiunea cu privire la executare ?

2.Cui ar trebui sa se adreseze Y la data incheierea antecontractului , la avocatul creditorilor si la executorul judecatoresc (asa a propus avocatul care ii reprezinta pe creditori )care se ocupa de caz sau dimpotriva ?

3.Exista o alta cale mai buna , eventual X sa ceara contestarea somatiei sau sa negocieze cu rudele in vederea retragerii cererii de executare ?Cum ar fi mai usor de rezolvat ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Iael, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa de la tata la fiu. posibil? marius.mac marius.mac Buna ziua. Situatia este urmatoarea: locuiesc impreuna cu sora mea (nu mai am alti frati) intr-un apartament aflat in posesia tatalui meu. Sora mea a dat ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa FlorinIS83 FlorinIS83 Buna seara. In 2009 am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa. Acum, dupa aproximativ 9 ani, vrem sa il vindem pentru a cumpara o casa. Am gasit ... (vezi toată discuția)