avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... eliberarea conditionata inainte de termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

eliberarea conditionata inainte de termen

Buna ziua,la o condamnare de 4 ani
(viol)fapta savarsita in minoritate,pana in prezent executat 1.8 ani cu zile castig prin munca si ,activitati,cursuri etc.buna purtare,recompense,este posibila cererea de elib.conditionata inainte de efectuarea a jumatate din pedeapsa efectiva?sau indiferent de cate zile castig beneficiezi mai repede de jumatate nu e posibil sa ceri elib. conditionata ,directorul locului de detentie poate propune inainte de termen elib conditionata adica cu 2-3 luni mai repede de jumatatea execut. pedepsei?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: veronikaa , utilizator 15:42, 19 Iunie 2012
Dupa ce a executat cel putin doua treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depaseste 10 ani sau cel putin trei patrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este staruitor în munca, disciplinat si da dovezi temeinice de îndreptare, tinându-se seama si de antecedentele sale penale, poate fi liberat conditionat înainte de executarea în întregime a pedepsei.

În calculul fractiunilor de pedeapsa prevazute în alin. 1 se tine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. În acest caz însa, liberarea conditionata nu poate fi acordata înainte de executarea efectiva a cel putin jumatate din durata pedepsei când aceasta nu depaseste 10 ani si a cel putin doua treimi când pedeapsa este mai mare de 10 ani.


deci indiferent cat castig are prin munca si indiferent de comportamentul lui mai repede de jumatate nu se poate ,credeam ca exista o portita prin care se mai poate reduce cu ceva din perioada sau se tine cont de comportamentul exemplar.in concluzie fiul meu chiar daca lucreaza si acum o face pe ''gratis''
A fost condamnat in timpul minoritatii?
Ati mentionat doar ca fapta este savarsita in timpul minoritatii.
Daca a fost condamnat in timpul minoritatii, cand ajung la 18 ani condamnatii minori pot fi liberati conditionat dupa executarea unei treimi (1/3) din durata pedepsei inchisorii care nu depaseste 10 ani, iar fiul dvs .are 4 ani, deci s-ar incadra daca a fost condamnat in timpul minoritatii si daca a executat fractia de mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
tocmai ca se tine cont, poate fi eliberat conditionat, altfel ar face 4 ani, cat i s-a dat
de aceea e numita "conditionata" si nu "obligatorie",eliberarea inainte de termen.
Nu lucreaza "pe gratis", zilele muncite i se scad din pedeapsa.

Alte discuții în legătură

Buna prietenul meu este condamnat definitiv la 2 ani si 8 luni ... simonaotto simonaotto buna prietenul meu este condamnat definitiv la 2 ani si 8 luni poate iesi mai repede inainte de liberarea conditionata este arestat di 15 decembrie 2023 si a ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata elav elav Poti cere liberarea conditionata dupa execurarea unei parti de 1/2 din pedeapa, chiar daca cu zilele castigate prin munca nu ajungi la 2/3? Se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua vreau sa stiu daca sotul meu poate sa ieasa cu liberare conditionata .pentru ca el are 2 anii de inchisoare pentru conducere fara permis .dar el a ... (vezi toată discuția)