avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament sau mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament sau mostenire

buna ziua!
va rog ,as dori sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care parintii mei, alaturi de care locuiesc in apartamentul lor,proprietate personala, vor sa imi dea mie acest apartament dupa ce ei nu vor mai fi .....mai am un frate care locuieste cu familia lui in alta localitate.
multumesc
Puteti incheia un contract de vazare-cumparare sub rezerva uzufructului.
vanzare-cumparare
multumesc de raspuns;
dar, nu exista si alta forma....ca cedare, mostenire...ei vor sa imi dea acest apartament ca eu sa fiu proprietara dupa moartea lor
contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
Poate fi perfectat un contract de intretinere. Testamentul , ca si alte liberalitati ( donatiile , spre exemplu ) poate fi atacat de fratele dumneavoastra, in termen de 3 ani de la data decesului autorului sau .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de vanzare -cumparare cu uzufruct mariusbt1 mariusbt1 sunt 4 frati,[3 surori si 1 frate]iar mama lor a vandut cu uzufruct apartamentul de 3 camere uneia din surori care locuieste cu ea .ceilalti copii mai pot ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)