avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura catre firma externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura catre firma externa

Buna ziua!

Am a nelamurire legata de facturile externe.

Lucrez pentru o firma inregistrata in Cehia. Bineinteles mai am de platit din cand in cant cate ceva, cheltuieli, transporturi, si nimeni nu vrea sa-mi emita factura pentru firma... spunand ca nu au cum.

Din moment ce suntem in Uniunea Europeana, nu inteleg motivul pentru care nu poate emite factura catre extern.

Puteti sa-mi dati ceva explicatii?

Exista o lege oarecare unde este acest lucru reglementat, cea ce pot spune la furnizori?

Sau pur si simplu nu au obligatia si nu vor sa se complice?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 00:03, 11 Noiembrie 2010
Raspunsul ar fi ceva de genul : desi au obligatia sa o faca, nu o fac mai pentru nimeni, deci nu numai pentru dv. Exista o regula nescrisa : pentru sume sub un anumit plafon multe firme nu completeaza factura. Va emit bon fiscal, daca au casa de marcat, dar nu va dau factura. De fapt dv. va alegeti furnizorii : daca preferati din acestia "puchinosi" care se calicesc la c-valoarea unui formular de factura, atunci nu veti obtine niciodata ceea ce vreti. Cautati dintre cei seriosi (magazine mari in general) si cautati sa faceti achizitiile concentrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal si factura risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie factura fiscala insotita de bon fiscal,in cazul in care clientul cere factura,iar valoarea bonului ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal combustibil ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Este bonul fiscal de combustibil considerat document justificativ daca este mentionat CUI-ul firmei sau trebuie sa scoatem nota de receptie sau ... (vezi toată discuția)
Bonul fiscal obligatoriu daca tai chitanta si factura? ANCA_M ANCA_M LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI ... (vezi toată discuția)