avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa judiciara??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa judiciara??

La suma de 150 560 de euro despagubiri cerute , reclamantul cat ar trebui sa plateasca taxa judiciara de timbru si timbru judiciar? La dosar nu a depus decat cererea de chemare in judecata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 13 Februarie 2008
decat sa calculam noi sa innebunim, iti recumand urmatorii pasi: calculeaza in lei la cursul bnr valoarea;
cauta apoi legea 146/1997 actualizata, si fa calculul.
timbru judiciar este in valoare de 5 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2008
romibaro, utilizator
in jur de 8700 lei, calculat la un curs de 3,6 lei pt un Euro, este taxa de timbru.
Multumesc , cum ati calculat 5.126 lei + 1% pentru ce depaseste 193.948 lei ca mie nu imi iese o suma mai mare, cred ca am gresit (nu sunt bun matematician recunosc)
150560 euro x 3, 6 lei = aprox. 550.000 lei
la aceasta suma am calculat taxa judiciara de timbru 5126 + 1% (550.000 - 193.948) = aprox. 8700
aveti dreptate am calculat din nou si asa e , oricum trebuie sa-i cer sa o plateasca de la primul termen nu, Eu cred ca nu are bani sa o plateasca

Alte discuții în legătură

Cum se calc. o taxa timbru rafaels rafaels :))cum se introduce o actiune in pretentii si cum se calc. taxa de timbru la valoarea de 110E si 450 ron. (vezi toată discuția)
Cum taxam rezilierea unui contract de leasing executat partial? Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Am formulat cerere in instanta de reziliere contract de leasing. Fiind un contract cu executare succesiva, cererea de rezilere se refera doar la ... (vezi toată discuția)
Actiune in raspundere civila delictuala - taxa de timbru apetra apetra In cazul depunerii unei actiuni in raspundere civila delictuala impotriva unor functionari ai statului care au cauzat un prejudiciu unei societatii comerciale ... (vezi toată discuția)