avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum taxam rezilierea unui contract de leasing executat ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum taxam rezilierea unui contract de leasing executat partial?

Buna ziua. Am formulat cerere in instanta de reziliere contract de leasing. Fiind un contract cu executare succesiva, cererea de rezilere se refera doar la ratele ramase neachitate.
Va rog sa-mi spuneti cum stabilim totalul ramas neachitat, raportat la care se va percepe taxa judiciara de timbru. De asemenea, desi se specifica in contract ca moneda contractului este leul romanesc, valoarea totala de achizitie a contractului este in euro; rata anuala a dobanzii de leasing: EURIBOR 1M + 4,708 %, reprezentand la data de 28 septembrie 2006, 7,95% per annum; ratele de leasing 1,591% din valoarea de achizitie( aceasta este de 16590 euro).
Am achitat 35 rate din 60. Cum stabilim suma asupra careia sa stabilim taxa de timbru?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 12:34, 27 Septembrie 2011
Eu as zice ca trebuie sa taxati raportat la cat a mai ramas de plata din principal, nu si dobanzile si alte accesorii. Trebuie sa stiti, din scadentar, cam cat mai este de platit din principal pana la achitarea totala a valorii contractului.
Multumesc pentru promptitudine. Da, mai sunt de achitat 25 de rate din 60. Rata de leasing-capital + rata de leasing - dobanda = 263,89 euro. Nu calculam comision de administrare, nici valoare reziduala inclusa in rate. Deci ar mai fi de achitat 6597, 25 euro. Si acum, spuneti-mi, va rog frumos, cum calculez in lei ( relatia ron- leu- euribor).

Cu stima,
Minodora Sorian
Doamna Minodora,

Eu sunt mai lenes, il las pe judecator de fiecare data sa calculeze. Cel putin asa nu ma trezesc cu o cerere de suplimentare taxa de timbru.
Eu zic sa transformati in lei la cursul BNR suma de 6597,25 EUR (cursul din ziua platii taxei) si sa inmultiti cu 0.03. Euriborul lasati-l.
Succes!
Imi spuneti, va rog, ce inseamna acel 0,03?
Va multumesc.
Taxa de timbru nu e 3% din valoare?:">

Alte discuții în legătură

Leasing auto bastti bastti Buna M-ar interesa o monografie contabila de actualitate pt.leasing auto. multumesc frumos (vezi toată discuția)
Monografie contabila leasing financiar ContSters86219 ContSters86219 va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila leasing financiar.(am achizitionat un autoturism in aprilie 2011) (vezi toată discuția)
Marja fixa - contract leasing financiar gabiistancu gabiistancu Buna ziua, in 2007 am achizitionat un autoturism prin leasing financiar. In contractul initial sunt trecute urmatoare: Data incheiere contract ... (vezi toată discuția)