sm23 a scris:
am incheiat un contract de vanzare cumparare, contract prin care vanzatorul se obliga sa-mi predea bunul la un anumit termen, iar in cazul nerespectarii acestei obligatii vanzatorul imi plateste penalitati de intarziere. m-am intales cu vanzatorul ca, daca nu pretind penalitatile de intarziere imi face un discount. aceasta intalegere se face in baza unui proces verbal de conciliere? si daca nu se face in baza unui proces verbal de conciliere in baza a ce se face?
sm23 a scris:
de ce de fiecare data cand eu pun o intrebare mi se raspunde cu o alta intrebare care nu are legatura cu intrebarea mea?
in fine....
deci, pe mine ma intereseaza sa fac in scris intalegerea dintre mine si cumparator, si m-am gandit la un porces verbal de conciliere, dar nu stiu daca este corect. si daca nu este corect ce trebuie sa fac? o conventie? si asta pe langa actul aditional
Vi se pare dvs. ca n-ar avea lagatura...
Daca ar fi sa va raspundem fara intrebari lamuritoare raspunsul ar suna cam asa.
Daca e o casa in constructie si ea nu e inca termintata (lucru pe care nu l-ati precizat si noi nu ghicim in stele) si daca doriti ca ea sa se termine cam prin 2050 cu discount de pret in loc de penalitati de intarziere puteti sa numiti oricum actul pe care il faceti: proces-verbal, conventie, intelegere, nota, act aditional, pentru ca titlul actului este lipsit de orice importanta. Important este continutul sau. Actul se interpreteaza in raport cu vointa partilor exprimata in cuprinsul sau si nu dupa denumirea data de parti.
Pe de alta parte, v-am subliniat inadvertentele din text ca sa intelegeti ca, intai de toate a trebuit sa ghicesc daca dvs. sunteti cumparatorul ori vanzatorul.