avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre neexecutarea obligatiilor care rezulta din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre neexecutarea obligatiilor care rezulta din contract

am incheiat un contract de vanzare cumparare, contract prin care vanzatorul se obliga sa-mi predea bunul la un anumit termen, iar in cazul nerespectarii acestei obligatii vanzatorul imi plateste penalitati de intarziere. m-am intales cu vanzatorul ca, daca nu pretind penalitatile de intarziere imi face un discount. aceasta intalegere se face in baza unui proces verbal de conciliere? si daca nu se face in baza unui proces verbal de conciliere in baza a ce se face?
:D sper sa nu-ti faca discount la ....obiectul vanzarii.....adica sa platesti mai mult decat ar trebui..:)
Chiar nu inteleg ce discount....
Zi ce scrie in contract si ce vrei, mai exact, pls...#-o
de ce de fiecare data cand eu pun o intrebare mi se raspunde cu o alta intrebare care nu are legatura cu intrebarea mea?
in fine....
deci, pe mine ma intereseaza sa fac in scris intalegerea dintre mine si cumparator, si m-am gandit la un porces verbal de conciliere, dar nu stiu daca este corect. si daca nu este corect ce trebuie sa fac? o conventie? si asta pe langa actul aditional
sm23 a scris:

am incheiat un contract de vanzare cumparare, contract prin care vanzatorul se obliga sa-mi predea bunul la un anumit termen, iar in cazul nerespectarii acestei obligatii vanzatorul imi plateste penalitati de intarziere. m-am intales cu vanzatorul ca, daca nu pretind penalitatile de intarziere imi face un discount. aceasta intalegere se face in baza unui proces verbal de conciliere? si daca nu se face in baza unui proces verbal de conciliere in baza a ce se face?

sm23 a scris:

de ce de fiecare data cand eu pun o intrebare mi se raspunde cu o alta intrebare care nu are legatura cu intrebarea mea?
in fine....
deci, pe mine ma intereseaza sa fac in scris intalegerea dintre mine si cumparator, si m-am gandit la un porces verbal de conciliere, dar nu stiu daca este corect. si daca nu este corect ce trebuie sa fac? o conventie? si asta pe langa actul aditional

Vi se pare dvs. ca n-ar avea lagatura...
Daca ar fi sa va raspundem fara intrebari lamuritoare raspunsul ar suna cam asa.

Daca e o casa in constructie si ea nu e inca termintata (lucru pe care nu l-ati precizat si noi nu ghicim in stele) si daca doriti ca ea sa se termine cam prin 2050 cu discount de pret in loc de penalitati de intarziere puteti sa numiti oricum actul pe care il faceti: proces-verbal, conventie, intelegere, nota, act aditional, pentru ca titlul actului este lipsit de orice importanta. Important este continutul sau. Actul se interpreteaza in raport cu vointa partilor exprimata in cuprinsul sau si nu dupa denumirea data de parti.

Pe de alta parte, v-am subliniat inadvertentele din text ca sa intelegeti ca, intai de toate a trebuit sa ghicesc daca dvs. sunteti cumparatorul ori vanzatorul.

Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2008
romascanu, moderator
da, aveti dreptate.
este un contract de vanzare-cumparare intre doua firme, iar obiectul contractului il constituie vanzarea, respectiv livrarea unor tevi. vanzatorul nu si-a respectat clauza din contract, potrivit careia el, trebuia sa ne furnizeze tevile in termen de ....... in urma acestui lucru am decis de comun acord ca in schimbul achitarii penalitatilor de intarziere sa ne faca discount. ceea ce ati spus dvs pot sa stipulez in procesul verbal de conciliere? sau cum sa fac?
Sau puteti sa-l botezati tranzactie. In fond faceti concesii reciproce. (Dvs renuntati la penalitati si el la o parte din pret).

Alte discuții în legătură

Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa conciliere esuata Analore Analore As dori daca se poate niste opini in ceea ce priveste atitudinea instantei de judecata in cazul unei spete in care concilierea a esuat din motive neimputabile ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare retromusculo retromusculo Care este pretul final a unui apartament inscris in contractul de vanzare autentificat la notar daca in contractul de rezervare este de 32000 euro iar in ... (vezi toată discuția)