avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Controlor Ratb
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Controlor Ratb

Buna ziua,

Azi am fost "prins" de controlori de la RATB, nu am vrut sa prezint CI deoarce nici el nu s-a legitimat si nici eu nu-l aveam la mine, am mers pana la urma la sectia de politie si mi-a luat datele de acolo. am refuzat sa semnez pe procesul verbal si de asemenea am cerut expres sa treaca pe procesul verbal la alte mentiuni, ca nu am vrut sa semnez PV deoarece controloru nu s-a legitimat. De mentionat ca eram asa de nervos ca nu am luat niciun exemplar al PV. Sunt constient ca am si eu partile mele de vina, de asemenea stiu ca pot in 15 zile de la primirea amenzii pot depune contestatie la judecatorie, dar nu vreau din cauza birocratiei.

Intrebarea mea este daca mai pot plati amenda redusa adica 50 ron, dupa ce vine acasa prin posta?
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
alexander01, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:51, 9 Noiembrie 2010
OG Nr.2/2001, Art. 28. - (1) "Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ... "

Asadar termenul de 48 de ore curge de la data comunicarii procesului verbal.
De la data comunicarii procesului verbal. Asta inseamna de azi sau daca ma duc la posta si-l ridic si semnez de primire?

Multumesc
Varianta a doua..
Teoretic comunicarea pv se poate face in momentul intocmirii acestuia ( cand semnati dumneavoastra de primire ), se poate face in momentul in care primiti pv prin posta ( si semnati ca l-ati primit ) sau in momentul in care vi s-a afisat pv la usa in prezenta unui martor.

Eu tind sa cred ca in cazul dumneavoastra comunicare se va considera facuta in momentul in care mergeti la posta si il veti ridica, insa datorita faptului ca nu am studiat inca dreptul administrativ nu va pot spune cu certitudine, asadar ar fi bine sa asteptati o parere a unei persoane avizate in domeniu.
Va multumesc totusi pt mesajele primite, poate si un consilier juridic sa si dea cu pararea. mersi

Alte discuții în legătură

Amenda ratb alina88 alina88 Buna seara, Azi am luat o amenda de la controlorii RATB. Aveam un bilet la mine in geanta, aveam multe bagaje si nu l-am mai compostat, abonamentul imi ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb sammy44 sammy44 Am o amenda RATB , dar nu am vrut sa semnez si controlorii mi-au spus ca se va trimite prin posta procesul-verbal. Numai ca nu am primit nimic si m-am ... (vezi toată discuția)
Amenda in 48 ore ContSters292683 ContSters292683 Buna seara! Am circulat cu transportul in comun in Ploiesti iar controlorul mi-a facut Proces verbal de contraventie eu refuzand sa il semnez, fara vreo ... (vezi toată discuția)