avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expert contabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expert contabil

instanta mi-a impus un expert contabil.Este obligatoriu sau legal a mi se spune dinainte onorariul expertului sau nu?
Expertul poate sa ceara el cat vrea sau exista bareme?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 8 Noiembrie 2010
În încheierea prin care a fost numit expertul sau experţii, instanţa va stabili punctele asupra cărora ei urmează să se pronunţe (adică obiectul expertizei şi întrebările la care instanţa solicită răspunsuri), termenul în care trebuie să efectueze expertiza şi va fixa provizoriu plata experţilor (art.201 alin.1 teza I şi art.202 alin.2 C.proc.civ., precum şi art.17 din O.G. nr.2/2000 şi art.22 din Ordinul nr.1134/ 2000) .

În situaţia în care expertiza este ordonată din oficiu sau la cererea procurorului, instanţa va stabili partea care va avansa onorariul, însă poate dispune ca acesta să se avanseze de ambele părţi (art.171 ind.1 C.proc.civ.) .

La cererea experţilor, ţinându-se seama de complexitatea lucrării, instanţa va putea mări plata (stabilită ca onorariu în încheierea de numire a experţilor) prin încheiere executorie dată cu citarea părţilor. Experţii care vor cere sau vor primi mai mult decât plata stabilită de instanţă vor fi pedepsiţi pentru luare de mită (art.213 C.proc.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste expertiza? robertsega32 robertsega32 intr un proces, instanta solicita o expertiza si il pune pe reclamant sa plateasca avansul. Expertul, cand vine sa faca expertiza, solicita si de la parat sa ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila in litigiu munca-drepturi banesti ContSters155865 ContSters155865 Intrebare: cine plateste expertul contabil intr-un litigiu de munca, sau mai bine zis, daca se castiga procesul de catre reclamant (angajat) paratul ... (vezi toată discuția)
Recuperare tichete de masa niculinapopa niculinapopa Buna ziua! In data de 14 mai ,am un nou termen pentru recup. drepturi banesti si tichete de masa pe ultimii 3 ani. D-l expert mi-a comunicat ca va depune ... (vezi toată discuția)