avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Atestat traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Atestat traducator

obtinere atestat traducator
Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si Literatura Romana, specializarea romana-engleza - ID (este acreditata pt. ID). Pot obtine atestatul de traducator fara a mai da examenul?
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
matilda2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:03, 3 Februarie 2016
Buna seara,

conform site-ul MJ:

2. Unul dintre următoarele acte de studii:
a) copia legalizată a diplomei de licenţă sau echivalentă din care rezultă specializarea în limba sau limbile străine pentru care solicită autorizarea;
sau
b) copia legalizată a diplomei de licenţă care atestă că a absolvit un institut de învăţământ superior în limba străină pentru care solicită autorizarea;
sau
c) copia legalizată a diplomei de bacalaureat ori echivalentă din care rezultă că a absolvit un liceu cu predare în limba străină sau în limba minorităţilor naţionale pentru care se solicită autorizarea;
sau
d) copia legalizată a atestatului de traducător eliberat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în specialitatea ştiinţe juridice, din limba română în limba străină pentru care solicită autorizarea şi din limba străină în limba română;


daca ai diploma de licenta poti depune dosarul in vederea obtinerii autorizatiei de traducator. Continutul dosarului si alte informatii gasesti aici: [ link extern ]

O seara buna!
Atestatul de traducator se elibereaza numai in urma promovarii examenului organizat la Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura (institutie publica subordonata Ministerului Culturii si Cultelor) din Bucuresti, Str. Toamnei, nr. 103, Sector 2.
Mai multe detalii aici: [ link extern ] /
L.C.
matilda2010 a scris:

obtinere atestat traducator
Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si Literatura Romana, specializarea romana-engleza - ID (este acreditata pt. ID). Pot obtine atestatul de traducator fara a mai da examenul?


@Laura Ciobeica

Cred ca "colega" noastra de forum doreste sa obtina autorizatia, nu certificatul de traducator (in nici un caz atestatul). De altfel si mentioneaza ca este absolventa a facultatii de litere - caz in care nu are de ce sa mai sustina si examenele la CPPC.
@Ellise
Atesatul de traducator se elibereaza de catre Ministerului Culturii si Cultelor in urma promovarii examenului si colega noastra de forum a facut mentiune atat la "obtinerea atestatului" cat si la "examen". Stim foarte bine ca autorizatia de traducator emisa de Ministerul Justitiei nu se numeste atestat si nici nu este necesar vreun examen pentru a o obtine.
Oricum ar fi, Matilda are acum mai multe informatii decat a solicitat ceea ce inseamna ca acest forum este mai mult decat eficient:thumbup:
Spor in toate si o zi cat mai buna.
L.C.
In urma promovarii examenelor sustinute la CPPC, Ministerul Culturii si Cultelor mi-a eliberat certificate de traducator, nu atestate.

O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
ContSters24933, utilizator

Alte discuții în legătură

Autorizare traducator elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, O prietena m-a rugat sa aflu mai multe detalii referitoare la autorizarea ca traducator. Imi puteti spune, va rog, ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Traducator neautorizat IoanaAC IoanaAC Buna ziua. Sunt absolventa de facultate tehnica si doresc sa efectuez traduceri pe profil tehnic. 1. Pot efectua astfel de traduceri fara a avea autorizatia ... (vezi toată discuția)
Criterii necesare pentru obþinerea atestatului de traducator mickey_mouse mickey_mouse imi poate spune cineva ce formalitati si unde anume pot merge ptr a face un curs de traducator oficial cu atestat pentru lb italiana???se poate face asta daca ... (vezi toată discuția)