avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Semnare proiect hotarare Consiliu Local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Semnare proiect hotarare Consiliu Local

proiectele de hotarare intr-o primarie se semneaza si de secretar, sau numai de cel care le initiaza?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:26, 16 Noiembrie 2010

Buna ziua !
Nu exista nicio prevedere legala in acest sens , insa secretarul UAT isi poate exprima pozitia referitor la legalitatea proiectului de hotarare respectiv . Obligatorie este contrasemnarea pentru legalitate hotararii adoptate , bineinteles daca aceasta respecta prevederile legale in materie .
Din prevederile art. 44(1) al Legii nr. 215/2001 nu rezultă că proiectul de hotărâre trebuie contrasemnat de către secretar. În schimb, astfel de prevederi găsim în art.47 şi art.117 lit a). Tot aşa, conform prevederilor art. 117, lit. f) secretarul asigură... efectuarea lucrărilor de secretariat.... redactează hotărârile consiliului local şi conform prevederilor art. 117, lit. g) pregăteşte lucrările supuse dezbaterii consiliului local... În cazul în care verifică proiectele de hotărâre, nimic nu îl opreşte să le şi semneze.
Din textele de lege nu rezultă că ar fi obligatoriu ca proiectele de hotărâre să fie contrasemnate de către secretar în această etapă, poate din regulamentele de funcţionare ale consiliului local, însă nu văd cum acestea ar putea adăuga la lege.
multumesc pentru toate raspunsurile!
~ Conținut șters la cerere ~
sunt de acord cu contrasemnarea de catre secretar a hotararilor adoptate de consilieri, dar si semnarea de catre secretar a proiectelor de hotarare . de fapt asa ati si expus. NU este asa!?

Alte discuții în legătură

Secretar uat, legea nr. 215/2001 si rof consiliu local Meselica Meselica Lg.215, Art. 117. - Secretarul unitatii administrativ-teritoriale indeplineste, in conditiile legii, urmatoarele atributii: h) alte atributii prevazute de ... (vezi toată discuția)
Semnarea hotararilor de consiliu local stoicescu_mary@yahoo.com stoicescu_mary@yahoo.com Daca o hotarare de consiliu local adoptata cu 7 voturi pentru , 2 abtineri si 2 voturi contra , nu este semnata de presedintele de sedinta si nici de 3-5 ... (vezi toată discuția)
Evaluare secretar comuna geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare: - evaluare performantelor individuale ale secretarului unei comune se face de primar, la propunerea ... (vezi toată discuția)