avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insarcinata inainte de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insarcinata inainte de angajare

Adica angajatorul te poate concedia in cazul in care se semneaza contract pe perioada nedeterminata si afli ulterior angajarii ca esti insarcinata sau se aplica aceleasi legi ca si in cazul in care ramaii insarcinata dupa angajare.
?
Cel mai recent răspuns: - Elibet , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:37, 10 Noiembrie 2010
Legea nr. 53/2003 - CODUL MUNCII

ART. 60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Daca sunteti insarcinata, instiintati in scris angajatorului si atasati un document medical care va atesta starea de graviditate (cititi OUG 96/2003 +NM).
Nu are dreptul sa dispuna concedierea pentru faptul ca sunteti insarcinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Însărcinată de 11 săptămâni, angajată de 6. are voie angajatorul să mă dea afară? Anca1993 Anca1993 Daca sun insarcinata de 11 saptamani si lucrez de 6 saptamani,angajatorul are voie sa ma dea afara daca iam prezentat documentul precum sunt insarcinata (vezi toată discuția)
Drepturi, sarcina, angajat? FeliciaCorneaTM FeliciaCorneaTM Buna, Sunt angajata la o firma privata din TM, cu contract pe perioada nedeterminata, din data de 1.08. 2016 si saptamana trecuta am aflat ca sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și vor să mă concedieze. au dreptul acesta, ținând cont că mai este o lună și intru în prenatal? Bia23 Bia23 Sunt insarcinata în 6 luni lucrez intr-o întreprindere în care ei mi-au spus că ma da afara din cauza ca nu imi pot atinge cota de 75% adica norma la ... (vezi toată discuția)