avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca piese originale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca piese originale

avind pretentia de a repara masina cu piese originale pe baza de RCA, firma asiguratoooare poate obliga furnizorul de piese sa-mi pune la dispozitie doar piese contrafacute, neoriginale in idea de a micsora cheltuielile de reparatii?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:31, 10 Noiembrie 2010
nu, categoric nu...#-o eventual poate sa-i ceara si s-o oblige sa va puna piese originale...:yes: Intrebati firma de asigurari sau Service-ul, cine raspunde daca din cauza pieselor contrafacute puse pe masina, se intampla vre-un accident ???
La cat costa o polita RCA in Romania, fiecare Asigurator va incerca, pe cat posibil, sa isi reduca costurile. Insa, trebuie de vazut exact unde e mincinosul, la asigurator sau la service?/?:) Ca si cei din urma doresc sa vanda piese contrafacute la pret de originale.......#-o
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
asiguratorul plateste o anumita suma, in care service-ul trebuie sa se incadreze. asa ca, ajung putine (inspre deloc) piese originale pe masina
In functie de vechimea masinii , asiguratorul poate cere reparatorului sa va puna piese noi sau after market. Daca piesele after market se pun in locul celor care se refera la siguranta circulatiei, atunci nu e bine dar daca e vorba de piese de caroserie atunci nu este o problema. Daca dispuneti de polita CASCO atunci va puteti repara masina pe CASCO si asiguratorul dv. isi va recupera banii de la asiguratorul vinovatului si astfel puteti schimba piesele conform conditiilor din polita.
Asiguratorul nu va poate obliga sa reparati autoturismul cu piese second hand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna asigurari - piese de origine Rumburak Rumburak Deschid un subiect, poate nediscutat pana acum dar sigur interesant pentru multi. Situatia urmatoare: O masina fara accident pana in prezent, cu toate ... (vezi toată discuția)
Dauna rca nerezolvata cristiangeorge22 cristiangeorge22 Buna ziua. Am un dosar de dauna RCA (eu fiind partea pagubita), la o societate de asigurari. Din nefericire nu este una de prea buna calitate, dar nu eu am ... (vezi toată discuția)
Constat amiabil incheiat, mai trebuie sa platesc ceva pagubitului? mariuscalina mariuscalina Pe 23 noiembrie am fost implicat intr-un accident soldat cu pagube materiale, cel din fata mea a franat brusc, carosabilul fiind umed nu au fost suficienti cei ... (vezi toată discuția)