avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA - Achizitie masina din Germania pe firma ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA - Achizitie masina din Germania pe firma platitoare de TVA

Buna ziua,

Vreau sa achizitionez o masina SH din Germania, pe firma (mea) platitoare de TVA, la pretul netto (fara TVA-ul nemtesc).

Intrebarea mea este urmatoarea: TVA-ul 24% in Romania il platesc imediat cum aduc masina in tara la valoarea de pe factura, sau la revanzare, in 2-3 ani, la valoarea de revanzare?

Stiu ca pana acum se platea la revanzare, am prieteni care au facut asa. Dar am inteles ca acum s-a schimbat legea cu deducerea TVA-ului pt masini.

Ideea e ca eu nu vreau sa deduc nici un TVA, pe firma nu prea am activitate mai deloc. Vreau doar sa platesc TVA-un intreg, dar la revanzare. Este posibil ?
Cel mai recent răspuns: amh , utilizator 16:29, 17 August 2011
Cu alte cuvinte, ce vreau eu, sa iau masina pe firma fara TVA si sa platesc TVA-ul in Romania la revanzare, dupa 2-3 ani, are vreo legatura cu noua lege referitoare la (ne)deducerea TVA-ului pt autoturisme ? Eu nu vreau sa scap de TVA, vreau doar sa-l platesc la revanzare.
veti plati tva la achizitie, in romania 24%.
dupa 31 decembrie 2010, daca se revine la legislatia dinainte de 1 mai 2009, se va aplica din nou taxare inversa si veti colecta tva aferenta doar la vanzarea autovehiculului, pana atunci nu.
Deci sa inteleg ca odata cu legea referitoare la ne/deducerea tva-ului, s-a scos si taxarea inversa...

Eu am multe cunostinte care au luat masini pe firma dupa 1 mai 2009, la pret netto, si nu au platit TVA-ul imediat...Sa inteleg ca au facut evaziune, in cunostinta sau necunostinta de cauza ? Sau ? La inmatriculare e necesara dovada platii TVA-ului, sau e o chestie doar de contabilitate si doar la un control se poate gasi neregula?
e o chestie contabila.
de fapt tva aferenta nu se plateste efectiv, ci prin decontul de tva, iar daca in perioada respectiva tva deductibila era mai mare decat tva colectata, lucrurile se reglau oarecum, prin diminuarea tva de recuperat.

inregistrari contabile ce trebuiesc efectuate:
4426 = 4427
si mai departe
2133 = %404,4426
Sincer, nu prea inteleg mare lucru din termenii de contabilitate.

1. Intrebarea mea e: exista vreo posibilitate, mai complexa sau mai putin complexa, dar legala, pentru mine sa iau masina pe firma, si sa platesc TVA-ul la re-vanzare? Daca ai vreo idee, da-mi un PM te rog cu nr tau de telefon sa discutam.

2. Pe de alta parte, daca iau masina direct pe persoana fizica, platesc TVA-ul si in Germania si in Romania ? Sau doar in Germania ? Am inteles ca s-a dat o lege de curand prin care persoana fizica e obligata sa plateasca TVA-ul si in Romania, iar apoi il poate recupera pe cel din Germania. Dar nu stiu daca se aplica si pt masini SH.

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism sh din germania, fara tva, pe firma Airscape Airscape Buna ziua, Am o firma platitoare de TVA in Romania. Doresc sa achizitionez un autoturism SH din Germania, fara TVA, pe firma. Intrebarea este daca TVA-ul in ... (vezi toată discuția)
Deducere tva autoturism niculaica diana mariana niculaica diana mariana Sunt administratorul unei firme nou infiintate si nu am inca nici un angajat. Urmeaza sa fac angajari cat de curand. Doresc sa cumpar un autoturism cu 8+1 ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)