avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare termen
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare termen

Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:54, 3 Martie 2008
am un dosar de executare , unde am solicitat expertiza contabila si datorita faptului ca expertul nu a calculat bine perioda de actualizare a sumei datorate am facut obiectiuni.
Mi s-au respins de catre expert obiectiunile depuse .
Am inteles ca pot face contestatie la executare .
Ce termen am la dispozitie?
Am inteles de la executor ca 15 zile.... dar nu am intels de cand curg acestea ....de la data cand expertul mi-a respins obiectiunilesi mi s-a comunicat acest lucru ?
Sau de la data cand mi s-a comunicat raportul de expertiza?
In termen de 15 zile de la comunicare.
Pentru ca nu este de glumit cu executarea silita

"Art. 401 - Daca mergi pe Codul de procedura civila :
Contestatia se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.
Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit poate fi introdusa in termen de 15 zile de la efectuarea vanzarii ori de la data predarii silite a bunului.
Neintroducerea contestatiei in termenul prevazut de alin. 2 nu-l impiedica pe cel de-al treilea sa-si realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, in conditiile legii."

sau

"ART 173 - Daca este vorba de creanta fiscala :
(1) Contestatia se poate face în termen de 15 zile, sub sanctiunea decaderii, de la data când:
a) contestatorul a luat cunostinta de executarea ori de actul de executare pe care le contesta, din comunicarea somatiei sau din alta înstiintare primita ori, în lipsa acestora, cu ocazia efectuarii executarii silite sau în alt mod;
b) contestatorul a luat cunostinta, potrivit lit. a), de refuzul organului de executare de a îndeplini un act de executare;
c) cel interesat a luat cunostinta, potrivit lit. a), de eliberarea sau distribuirea sumelor pe care le contesta.
(2) Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit poate fi introdusa cel mai târziu în termen de 15 zile dupa efectuarea executarii.
(3) Neintroducerea contestatiei în termenul prevazut la alin. (2) nu îl împiedica pe cel de-al treilea sa îsi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, potrivit dreptului comun."


Termeneul de 15 zile curge de la data comunicarii oficiale (data postei) a raportului de expertiza.
Dupa data primirii ai 15 zile (de fapt 17, caci stii ca prima si ultima nu se socotesc)in care sa depui la instanta de executare contestatia la executare.
Si da, cu executarea silita nu este de glumit! Tine aproape de executor, verifica-i toate actele de executare, vezi tot timpul dosarul de executare!
Tu esti creditor sau debitor?

Alte discuții în legătură

Încuviintare executare silita. bogosianu bogosianu Care este termenul în care deditorul poate face contestatie la încuviințarea de executare silită? Dacă deditorul refuză executarea silită care este ... (vezi toată discuția)
Termen de contestare zllatan zllatan Buna seara ,va rog sa ma lamureasca cineva -care este termenul de contestare in istanta la o suspenadare a executarii silite emise de un executor ,,in baza ... (vezi toată discuția)
Contestare si termene executare silita storsistem storsistem Care sunt caile de contestare a unei executari silite asupra unui imobil adus ca gaj ipotecar tinanad cont ca in acel imobil se desfasoara activitatea unei ... (vezi toată discuția)