avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare si termene executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare si termene executare silita

Care sunt caile de contestare a unei executari silite asupra unui imobil adus ca gaj ipotecar tinanad cont ca in acel imobil se desfasoara activitatea unei societati in reorganizare judiciara(insolventa)
Cel mai recent răspuns: storsistem , utilizator 10:42, 24 Iunie 2010
Nu este gaj ipotecar. Contestatie impotriva unei executari silite se poate face in termen de 15 zile( art.401 Cod procedura civila).
Art. 401
Contestatia se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.
Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit poate fi introdusa in termen de 15 zile de la efectuarea vanzarii ori de la data predarii silite a bunului.
Neintroducerea contestatiei in termenul prevazut de alin. 2 nu-l impiedica pe cel de-al treilea sa-si realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, in conditiile legii.
Multumesc pentru ajutor.Ce vreti sa spuneti prin "Nu este gaj ipotecar"?:" Creditul societatii a fost cu ipoteca asupra activelor societatii+ componenta personala despre care vorbim, iar garantiile au fost incrucisate deci componenta personala apare si cu rang 1 si cu rang 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita familistu familistu fratele meu ieri a aflat de la angajator ca exista un dosar de executare silita pe numele sau de la ceva b.e.j. . din sinpla lecturare a deciziei instantei si ... (vezi toată discuția)
Încuviintare executare silita. bogosianu bogosianu Care este termenul în care deditorul poate face contestatie la încuviințarea de executare silită? Dacă deditorul refuză executarea silită care este ... (vezi toată discuția)