avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

fratele meu ieri a aflat de la angajator ca exista un dosar de executare silita pe numele sau de la ceva b.e.j. . din sinpla lecturare a deciziei instantei si a adresei executorului afla ca cererea de executare silita a fost depusa la instanta in martie 2014.

mai putem contesta executarea silita in baza Art. 401 din codul de procedura civila avind in vedere ca ieri a luat la cunostinta de acea executare.

multumim:sorry:
Cel mai recent răspuns: familistu , utilizator 10:23, 26 Septembrie 2014
Buna dimineata,

da, puteti formula contestatie la executare in temeiul art. 401 NCPC, daca situatia dvs. se incadreaza in una dintre situatiile mentionate de sus numitul articol:

Contestaţia la executare

Art. 401

(1)Contestaţia se poate face în termen de 15 zile de la data când:

a)contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestă sau de refuzul de a îndeplini un act de executare;

b)cel interesat a primit, după caz, comunicarea ori înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;

c)debitorul care contestă executarea însăşi a primit somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit somaţia sau executarea se face fără somaţie.

(11)Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită.

(2)Contestaţia prin care o terţă persoană pretinde că are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit, poate fi introdusă în termen de 15 zile de la efectuarea vânzării ori de la data predării silite a bunului.

(3)Neintroducerea contestaţiei în termenul prevăzut de alin. (2) nu-l împiedică pe cel de-al treilea să-şi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în condiţiile legii.


Detalii: [ link extern ]
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare si termene executare silita storsistem storsistem Care sunt caile de contestare a unei executari silite asupra unui imobil adus ca gaj ipotecar tinanad cont ca in acel imobil se desfasoara activitatea unei ... (vezi toată discuția)
Termen de contestare zllatan zllatan Buna seara ,va rog sa ma lamureasca cineva -care este termenul de contestare in istanta la o suspenadare a executarii silite emise de un executor ,,in baza ... (vezi toată discuția)
Cerere anulatã ca netimbratã LOREDANITA LOREDANITA Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare. Aceasta nu a fost timbrata si a fost anulata pentru netimbrare. Se mai poate face ... (vezi toată discuția)