Sotul meu este profesor cu norma intreaga in invatamant, titular, cartea de munca la scoala. De curand a fost preotit inlocuind pe tatal sau care a iesit la pensie. Acesta era bugetar cu cartea de munca la Episcopie, adica primea din partea statului asa cum se da la tot personalul clerical un sprijin la salariu ( 40 - 85 % din salariu in functie de anumiti factori), restul finantandu-se din fonduri proprii. Acum sotului meu i s-a spus ca nu poate beneficia de acest sprijin salarial din partea statului penrtu ca are cartea de munca in alta parte, urmand sa incheie un contract de munca cu finantare din fonduri proprii.
Intrebarea ar fi: nu poate avea de la stat decat o singura norma? Nu poti lucra in doua institutii ale statului diferite primind drepturile aferente? Din cate stiu de la scoala poti avea in aceeasi institutie 1 1/2 norma (cumul), de ce in doua diferite nu se poate? Adica sa-i dea 50% de la stat ce ar reprezenta 1/2 norma si restul din fonduri proprii. As vrea un raspuns bazat pe niste temeiuri legale.
Un alt exemplu ar fi ca daca ai cartea de munca la Episcopie (deci finantare partiala de la stat) poti avea ore in invatamant ca suplinitor.
Va multumesc !
Potrivit art.35 alin.1 C.mun., orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Avand in vedere principiul ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus (unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem), este admisibil cumulul de funcţii atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat, exceptie facand situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
Inteleg ca nu este ilegal sa primesc sprijinul financiar acordat de stat conform Legii 330/2009 si Legii 118/2010 fiecarei persoane clericale.
Sa fiu mai bine inteles, orice cleric are un salariu ( X ) stabilit in functie de anumite criterii. La acest salariu statul participa cu un sprijin de X% de la caz la caz. La mine zic ca nu se poate pentru ca deja am o norma de la stat (titular in invatamant).
O sa incep sa fac demersurile necesare, scris inregistrat la ei ca sa mi se raspunda tot scris care ar fi motivele pe care le invoca de a nu-mi da sprijinul financiar.