avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

Buna Ziua,
am si eu o problema destul de mare, lucrez de 6 ani, dar nu am Carnet de Munca ci am lucrat doar cu Contract Individual de Munca si nu am toate adeverintele de incheiere ale contractelor de munca si nu stiu cum si daca mai pot face rost de ele deoarece unele firme nu mai exista in acest moment.
va rog mult sa-mi spuneti si mie unde sai cui ma pot adresa pentru a recupera aceste adeverinte.
am mare nevoie de ele pentru a demonstra vechimea mea in munca
va rog sa ma ajutati
multumesc
Cel mai recent răspuns: liliparaschiv , utilizator 09:37, 12 Noiembrie 2010
puteti merge la firmele unde ati lucrat si sa luati de la fiecare adeverinta de vechime.
Art 11 din decretul nr 92/1976 privind carnetul de munca
Datele privind activitatea depusa pe baza unui contract de munca se insccriu in carnetul de munca asa cum acestea rezulta din contract sau din actele originale eliberate de unitati pe baza scriptelor pe care le detin

Pentru recuperarea dovezilor pentru perioada de activitate,urmeaza sa va adresati autoritatii care a preluat arhiva unitatilor a caror activitatea a incetat
Dupa numele firmelor, va puteti adresa ITM-ului de care apartine(a) firma(ele) respective.In mod normal, daca o firma este platitoare de 0,75% (cartile de munca sunt pastrate de catre ITM) ITM-ul trebuie sa elibereze carnetul de munca respectiv adeverinta, dar..asta doar in cazul in care angajatul a scris o declaratie, la angajare, prin care declara pe propria raspundere ca nu are intocmit carnet de munca de catre o alta unitate. Bineinteles, aceasta declaratie tb depusa la ITM si inspectorul care se ocupa de firma respectiva sa aibe in vedere acest aspect.
Parerea mea este ca tb sa gasiti un inspector de buna credinta!!! la ITM si va rezolva problema.

Bafta!
daca ai lucrat la societati cu capital privat, aceste firme si contractele individuale de munca ale salariatilor acestora se gasesc la ITM (in baza L.130/1999). Urmare acestor prevederi va puteti adresa cu cerere la ITM prin care dvs solicitati eliberarea de adeverinte de vechime de la fiecare angajator in parte. ITM-ul este obligat sa va emita astfel de docuemente si vi le emite.
va multumesc mult pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca Maria.ro Maria.ro Unde as putea să mă adresez pentru a scoate duplicat după cartea de muncă? (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime in munca Adi20000 Adi20000 buna ziua, am mare nevoie de adeverinte de vechime in munca pentru anii lucrati. firmele nu mai exista in prezent. itm-ul nu are in sistem nimic. contract ... (vezi toată discuția)
Ce demersuri sa fac daca am pierdut cartea de muncă și firma nu-mi da adeverința pe ani care i-am lucrat? Anicuta33 Anicuta33 Tatăl meu a pierdut cartea de muncă. Firma unde a lucrat nu vrea sa-i elibereze adeverința in ani care a lucrat 1976-1989 pe motiv că nu este valabilă ... (vezi toată discuția)