avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturi din salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturi din salariu

buna ziua
lucrez intr-un salon de coafura cu contract de 4 ore pe zi si sunt platita la procent din incasari.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.cum pot obtine exemplarul 3 din contractul de munca in conditiile in care angajatorul nu doreste sa mi-l dea
2. cum pot afla daca imi sunt platite contributiile la stat, tinand cont de faptul ca, angajatorul imi opreste din salar contravaloarea cartii de munca
3. ce semne de intrebare ar trebui sa-mi pun in conditiile in care angajatorul nu imi da sa semnez stat de plata?
cu stima, geanina hujei
Cel mai recent răspuns: geanyna2 , utilizator 10:31, 28 Noiembrie 2010
daca angajatorul mi-a pierdut cartea de munca cum trebuie sa procedez?
geanyna2:

Cu ce data apare prima inregistrare in carnetul de munca (cand ati inceput sa lucrati ca salariat)?
01.10.1994
1. Faceti o cerere scrisa catre angajator prin care solicitati restituirea carnetului de munca. Daca va raspunde ca l-a pierdut nu aveti alta cale decat sa-l reconstituiti.
2. Pentru asta va trebuie adeverinte de vechime de la toate unitatile la care ati lucrat din 01.10.1994 si pana la 01.04.2001. Daca procurati aceste adeverinte nu mai este nevoie sa va faceti alt carnet de munca.
3. Incepand cu data de 01.04.2001 toti angajatorii intocmesc si trimit declaratii lunare nominale la Pensii, Sanatate si Somaj. Aceste institutii au evidenta electronica a stagiilor de cotizare.
4. Puteti merge la Casa de Pensii de care apartineti si solicitati, contra cost (15 lei), o adeverinta cu stagiul de cotizare. In aceasta adeverinta veti vedea toata perioada lucrata si cotizata (vechimea in munca) de la data de 01.04.2001 si pana astazi.
5. Pentru perioada 01.10.1994-01.04.2001 pastrati adeverintele de vechime care va vor fi necesare cand veti iesi la pensie.
6. Puteti sa luati legatura si cu ITM, s-ar putea sa se gaseasca aici carnetul de munca.
angajatorul nu mi-a depus cartea de munca si acum e o disputa intre el si contabil. In perioada 01.10.1994-01.06.2002 am lucrat in aceeasi institutie. Ma ajuta asta cu ceva avand in vedere ca din 2001 nu mai e nevoie de nici o adeverinta de vechime?

Alte discuții în legătură

Carte munca adinaspiridon75@yahoo.com adinaspiridon75@yahoo.com unde pot reclama anonim ca nu mi se face carte de munca (vezi toată discuția)
Despre pensie mihaimares59 mihaimares59 Va salut .Curind urmeaza sa depun dosarul de pensie gratie legii 380/2013. Intrucit actualmente sint angajat la o firma cu Contrac de munca , v-as ruga ... (vezi toată discuția)
Carnete de munca Gugiu Alina Claudia Gugiu Alina Claudia buna seara? am o nelamurire in legatura ce carntele de munca?as dori sa stiu daca se mai fac,daca mai sunt valabile, am inteles ca de 2 ani de zile e o lege ... (vezi toată discuția)