avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... tva auto second hand romania
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

tva auto second hand romania

Buna ziua , As dori sa aflu daca eu ca firma ,care am cumparat un auto SH de la o alta firma din romania, pot sa deduc TVA-ul la cumparare? (masina mi-a fost facturata cu TVA)
multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 16:20, 10 Noiembrie 2010
depinde ce tip de activitate aveti si ce tip de masina a-ti achizitionat!
buna ziua
am o firma de servicii proiectare si am achizitionat un autoturism skoda octavia
multumesc
din pacate nu puteti deduce TVA pentru masina cumparata daca nu va incadrati la exceptiile impuse de codul fiscal:
ART. 145^1

Limitări speciale ale dreptului de deducere

(1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;


b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane, instruirea de către şcolile de şoferi, transmiterea folosinţei în cadrul unui contract de leasing financiar sau operaţional;

d) vehiculele utilizate în scop comercial, respectiv în vederea revânzării.

(2) Prin achiziţie de vehicule, în sensul alin. (1), se înţelege cumpărarea unui vehicul din România, importul sau achiziţia intracomunitară a vehiculului.

(4) Prevederile prezentului articol se aplică până la data de 31 decembrie 2010 inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva achiz.leasing fin. masina marfa (dubita ) ametist ametist Am dreptul de deducere a TVA daca se achizitioneaza o dubita de tranport marfa (doua locuri in fata si in spate platforma acoperita) tip Mercedes, dar sub 3500 ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil pt masini noi petrea loredana petrea loredana Sunt o firma platitoare de Tva si as vrea sa stiu daca imi pot deduce Tva-ul la o masina noua cumparata din Anglia fara Tva? multumesc (vezi toată discuția)
Autoutilitara.....tva? Monica Bogdan Monica Bogdan Buna ziua. Achizitionez o autoutilitara pentru desfasurarea activitatii firmei. O achizitionez in lizing de la reprezentanta din orasul meu. Este noua, nu ... (vezi toată discuția)