avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitare persoana fizica romana angajata in UE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitare persoana fizica romana angajata in UE

Buna ziua,

As dori cateva informatii legate de urmatorul aspect: am posibilitatea de a lucra pentru o firma din UE, dar pe anumite perioade din an; compania nu are punct de lucru in Romania, eu nu sunt rezident in statul respectiv. Trebuie sa optez intre urmatoarele variante:
- o forma de contract de munca (pentru care trebuie sa declar veniturile realizate in cursul anului din strainatate prin declaratia de venit global pana la 25 mai pentru anul precedent si sa achit impozitul pe venit aferent). In acest caz se platesc taxele aferente statului respectiv si beneficiez de credit fiscal pentru impozitul pe venit platit in statul respectiv (nu stiu daca se poate incheia contract de munca conform legislatiei din statul respectiv atata timp cat nu am rezidenta in acel stat). Pentru a beneficia de protectie sociala in Romania, ma pot asigura facultativ?
- infiintarea unui PFA de prestari servicii (conform legislatiei din Romania).

Care ar fi cea mai convenabila varianta?

Multumesc pentru raspuns si promptitudine.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 10:00, 12 Noiembrie 2010
Pentru evitarea birocratiei eu as opta pentru PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere factura si incasare venituri din belgia crss2099 crss2099 Buna Ziua, am un PFA pe activitati de informatica, platesc impozit la norma de venit si nu sunt platitoare de TVA. Voi lucra in Belgia si voi emite lunar o ... (vezi toată discuția)
Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Certificat de rezidenta fiscala ContSters56278 ContSters56278 In cazul unei PFA italiene care desfasoara activitati in Ro persoana prezinta in loc de certificat de rezidenta fiscala,o cerere catre Agentia ... (vezi toată discuția)