avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Utilaj de constructii furat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Utilaj de constructii furat

Buna ziua.

Inainte de a va scrie povestea, care deja are doua saptamani, as vrea sa-mi cer scuze daca nu voi fi prea coerenta. Am sentimentul ca ma lasa nervii si nu mai reusesc sa gandesc limpede.

Acum doua saptamani am sesizat Inspectoratului de Politie al judetului Brasov ca de pe teritoriul municipiului Brasov a disparut un buldoexcavator marca Case 580SR, an de fabricatie 2008, apartinand firmei noastre. Utilajul fusese inchiriat de firma Afor Instal SRL, care are sediul in Sanpetru. Administratorul firmei a sustinut ca nu are habar despre ce este vorba si ca cei care au inchiriat utilajul s-au folosit de documentele firmei lui. Sincera sa fiu eu am mari indoiei...
Toata ziua sotul meu si mecanicul utilajului au dat declaratii. Atunci am aflat ca din acelasi loc a mai disparut si un buldoexcavator CAT, an de fabricatie 2005, apartinand unei firme din Comanesti.
In acea zi cei de la politie au parut foarte interesati de caz. S-a gasit o filmare dintr-o statie peco OMV in care se vede figura celui care a preluat utilajul la Brasov si s-a ocupat de cazarea mecanicului utilajului.
Problema este ca interesul celor de la politie a "coborat' vertiginos dupa acea zi pentru a rezolva cazul.
Mai intai ne-au spus ca documentul pentru darea in consemn la frontiera a utilajului este la mapa si trebuie semnat de comandant, dar se pare ca existau alte documente mai importante si mai urgente. Dupa spusele lor, dupa vreo 48 de ore, s-a reusit acest lucru, dar nu avem nici un document care sa certifice asta. Timpul scurs mi se pare enorm, daca luati in considerare ca dealerul de la care l-am cumparat (utilajul a fost cumparat din Italia, nou) l-a dat in consemn in reteaua Case in circa 5 minute.
Apoi unul dintre ofiteri l-a contactat pe sotul meu si l-a intrebat daca nu stie pe cineva care sa poata extrage fotografia individului de pe filmarea de la OMV, fiindca lor nu le iese clara. Sotul meu si-a lasat treburile balta si a plecat la Brasov sa ia CD-ul cu filmul, dar... cand a ajuns acolo acelasi domn politist i-a spus ca nu i-l poate da fiindca procurorul a trimis dosarul la judecatorie. De ce? Nu a reusit sa explice.
Dupa cum stiti a fost retinuta o banda care se ocupa cu acelasi lucru in zona Constanta. De o saptamana ne spun ca asteapta fotografiile celor retinuti la Constanta, pentru ca noi si cei de la Comanesti sa vedem daca recunoastem vreunul dintre ei.
Sotul meu s-a intors ieri de la Brasov, unde a incercat din nou sa afle ce s-a mai facut in cadrul acestei anchete. Si a aflat... Nu s-a facut nimic! Dar nimic!
Mi-e greu sa va descriu cum ne simtim... Probabil ca pana acum ne-a sustinut speranta... Acum nu mai avem nici macar puterea sa speram ca ne vom recupera vreodata utilajul sau macar ca cei care au facut asta vor plati pentru fapta lor si nu vor mai avea ocazia sa faca si altora raul pe care ni l-au facut noua.
N-as vrea sa cad in pacatul de a vedea in jur numai conspiratii, dar este o diferenta uriasa intre atitudinea din prima zi a celor care "se ocupa" de caz si atitudinea din zilele urmatoare si de acum.

Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi mesajul meu. Nu stiu daca puteti sa ne ajutati cu ceva, dar... nu se stie nicodata.

Cu respect,
Iuliana Pirvu
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:35, 12 Noiembrie 2010
trebuia sa angajati un avocat,care sa se intereseze decaz,sa faca demersurile necesare.
Mergeti cu memorii in audiente la comandantul politiei judetene si la Prim procurorul parchetului care supravegheaza desfasurarea cercetarilor,memorii prin care aratati situatia si solicitati urgentarea cercetarilor,avand in vedere si prejudiciul mare cauzat.
Mai stiu despre o "mafie" in judetul Maramures,care se ocupa candva cu asemenea furturi.
Multumesc frumos pentru sugestie. Probabil ca asta am sa si fac.
Mafia la care va referiti (si nu am pus intentionat ghilimele) fura utilaje din vest si le aducea in Romania. Acum se fura utilaje din Romania, fiindca in perioada cand domeniul constructiilor era infloritor s-au cumparat multe utilaje noi sau second hand de calitate foarte buna. In acest moment, dupa informatiile pe care le am, sunt peste 50 de utilaje disparute, din care s-au recuperat cam jumatate.
Ca sa furi asa ceva trebuie sa ai o anumita organizare si anumite "legaturi" acest lucru mi se pare extrem de clar. Intre cei retinuti la Constanta este si un ofiter din vama. O parte din utilaje trec granita spre Serbia, Moldova si mai rara spre Ucraina.
Inca odata va multumesc din suflet pentru raspuns.
Ne-am gandit si noi si ne-am interesat de varianta cu angajarea unui avocat. Dupa toate discutiile se pare ca este practic inutil, in aceasta faza a anchetei.
Va multumesc pentru raspuns.
inutil?de ce?m-ati facut curios.
eu zic ca poate sa urgenteze cercetarile,saa ``atraga atentia`` anchetatorilor ca exista un unavocat care va sustine cauza.

stimata doamna,inca puteti sa va prezentati cu un avocat,la politie,sa formulati impreuna memorii,foarte bine structurate si intemeiate,si ``stimulati`` activitatea organelor de urmarire penala.

singuri va va fi mai greu.totul se ``misca`` mai bine,cand un avocat bun,isi spune cuvantul.succes.

Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
frank_kvitta, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare bunuri ridicate in urma perchezitiei CristianValesasan CristianValesasan Buna ziua, Am o problema ce nu stiu cum o pot rezolva: Am domiciliul in Brasov si de aproximativ o luna jumatate de zile sunt venit la un prieten in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mecanicul farkas laura farkas laura Buna ziua,am ajuns la capatul rabdarii si a puterii,de aceea am ales sa cer un sfat,o indrumare.Deci am o dubita cu care am probleme la motor,nu o sa enumar ... (vezi toată discuția)
Persoana disparuta elenasal elenasal Daca suspectez ca cineva a facut rau unei persoane disparute cum trebuie sa procedez? Doresc sa gasesc persoana, dar nu am martori.Daca am constatat ca politia ... (vezi toată discuția)