avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare bunuri ridicate in urma perchezitiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare bunuri ridicate in urma perchezitiei

Buna ziua,
Am o problema ce nu stiu cum o pot rezolva:
Am domiciliul in Brasov si de aproximativ o luna jumatate de zile sunt venit la un prieten in Constanta ptr a-l ajuta la o campanie foto pentru a mai castiga niste bani. Intr-o zi a venit politia la usa si l-a arestat ptr ca impotriva sa exista niste plangeri precum ca ar fi abuzat sexual niste minore, eu ramanand singur in casa. Am ramas socat binenteles si... la aproximativ cateva zile au venit 5 politisti un procuror si un avocat pentru perchezitie scopul lor fiind ridicarea calculatorului suporturilor de memorare respectiv CD DVD carduri de memorie ...orice se poate memora poze filme... s-au ridicat desktopul si laptopul celui acuzat si CD / DVD / carduri cu memorie etc ..........si printre altele mi-au ridicat si laptopul meu ...binenteles ca am fost transparent cu dansii si am cooperat sa-mi ridice bunul personal (ce practic nu avea nici o legatura cu acuzatul) si avand cuvantul politistului si al procurorului ca se vor ocupa mai intai de laptopul meu ptr a mi-l recupera cat mai devreme (spre a putea pleca si eu acasa ...neavand nici bani de intoarcere acasa sau de chirie). Am fost deja in cateva randuri la politie unde am intrebat pe seful lor daca pot ridica laptopul proprietate personala si am fost purtat cu vorba cateva zile. I-am spus domnului politist ca trebuie sa completez fise de parcurs cu kilometri efectuati ptr campania foto ce trebuie trimisa la firma ptr a putea incasa plata serviciilor mele cu care sa ma pot intretine si eu ptr ca nu mai am bani si nici de mancare nu am ...am ajuns la mila unui vecin ce imi mai da asa din cand in cand o farfurie de ciorba sa nu cad lesinat de inanitie. Nu am bani nici de o paine, mai am benzina ..o liniuta pe cadran deci nici acasa la Brasov nu pot ajunge ...nici nimic nu pot face ....sunt legat si blestemat sa stau in Constanta. Intr-una din zile am sunat la politie (dupa apx 7 zile lucratoare) si imi spune ca laptopul meu a fost verificat si este curat adica nu s-au gasit probe impotriva celui acuzat dar am sunat tarziu si nu mi-l poate elibera pe motiv ca nu mai are formulare sa-mi completeze de predare-primire ...si ca sa vin a doua zi dimineata. Zis si facut a doua zi ma prezint la politie si imi spune ca nu mi-l da ptr ca nu stiu cum procurorul ia zis sa-l trimita la directia "crima organizata" ptr investigatii mai detaliate de catre specialistii lor in IT. Cum este posibil asa ceva ? eu un simplu turist / chirias sau cum m-as putea incadra ....sa-mi fie ridicat obiectul proprietate personala si fara el sa nu-mi pot termina jobul si sa-mi incasez si eu plata serviciului, ramas fara bani si pe drumuri, sa nu-mi pot recupera bunul proprietate personala ..mai ales ca nu are legatura cu acuzatul ? Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati daca stiti cum trebuie sa procedez sa-mi recuperez bunul personal. Va multumesc din suflet !
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 11:33, 27 Iulie 2012
singurul organ care va poate returna obiectul este procurorul de caz. cel mai probabil ca expertiza nu este finalizata si atunci procurorul nu stie daca PC dvs este o proba in dosar sau nu. pina la finalizarea expertizei nu veti putea obtine obiectul.
Eu m-am gandit in felul urmator:
Ptr ca am vazut ca ma poarta cu vorba ...mi s-a zis ca este curat si ca sa vin sa-l ridic dupa care m-a amanat prima data pe motiv ca nu are formular ptr completat de eliberare si a doua oara ca vor alte investigatii la crima organizata, m-am gandit sa le spun politistilor (ptr ca laptopul este inca in mana lor), ca daca nu mi-l vor inapoia luni dupa-masa, voi inainta trei plangeri: una la Inspectoratul de Politie Judetean, una la Procuratura si o scrisoare recomandata la Ministerul de Interne la Bucuresti. Ptr ca deja mi se pare ca este un abuz din partea lor. Si mai stiu ca dreptul de proprietate imi este garantat prin constitutia tarii si drepturile omului UE si faptul ca eu nu sunt acuzat sau martor la vre-un proces sau altceva pot sa-mi cer drepturile in fata oricui.
Considerati ca as proceda corect in aceasta consecinta ?
Chiar nu pot face nimic ?
Doar sunt cetatean roman.
plingerile sunt inutile deoarece nu politia este cea care decide restituirea unui bun confiscat de catre parchet.
in plus, fiind un dosar penal instrumentat sub indrumarea parchetului, ipj, mai si alte institutii ale politiei nu au nici o putere sa decida asupraunor acte procedurale.

va pierdeti timpul cu aceste plingeri. puteti insa sa faceti un memoriuncatre procurorul de caz sau procurorul sef al parchetului respectiv.
Va multumesc frumos ptr sfaturi.
la politie au zis ca e curat in sensul in care au cautat pe explorer ceva si nu au gasit.

la DIICOT pot verifica mult mai multe inclusiv sa se recupereze ce s-a sters de asta tin laptopul.

Puteti face orice plangere, ei au datoria sa verifice un laptop din apartamentul unui om arestat pt fapta pe care o spuneti. Vestea proasta este ca o sa mai dureze un pic, nu cred eu ca DIICOT-ul o sa se miste foarte repede.

Alte discuții în legătură

Procedura plangere asupra procuror / politist? w0lfshad3 w0lfshad3 In cate copii se depune chemarea respectiv probatoriul si la ce camera de la judeatoria sectorului 2 va rog? Este vorba de plangere in instanta asupra unui ... (vezi toată discuția)
Prea mult timp pana la concluziile in urma autopsiei vatamanu mia vatamanu mia fiica mea de 17.6 luni a decedat in noaptea de an nou 2009.a cazut de la etj 5 in rahova bucuresti.sinucidere,crima prin imprudenta,accident,nu voi stii ... (vezi toată discuția)
Masina lovita in parcare Offset Offset Buna ziua. Joi (19.06) am gasit masina lovita in parcare, atinsa in partea stanga spate (aripa si bara). Masina a fost parcata in spatele blocului cu o seara ... (vezi toată discuția)