fiica mea de 17.6 luni a decedat in noaptea de an nou 2009.a cazut de la etj 5 in rahova bucuresti.sinucidere,crima prin imprudenta,accident,nu voi stii niciodata adevarul.locuia la prietenul ei in bucuresti de 6 luni,noi sintem din constanta,cazul a fost mediatizat atunci.ceea ce ma intriga e timpul lung in care nu a venit rezultatul autopsiei.in septembrie 2009 am fost la pol.capitalei,am vazut pozele,dosarul.sint ceva contraziceri in declaratii,dar.......nu bat cu pumnul in masa stiu ca copilul nu il mai intorc dar totusi asa mult un rezultat al autopsiei dureaza?mi sa spus k pot astepta si 3 ani.dar dak totusi a fost o crima prin imprudenta dintro simpla joaca a fost inpinsa peste balcon?cumnata ei avea zgirieturi pe mina,nu mi sa luat nici o declaratie ca parinte,nu stiu dar ceva e musamalizat.as vrea doar adevarul.cit dureaza o autopsie intro moarte cu dubii?de ce se merge de la inceput pe conceptul accident sau sinucidere .crima este exclusa sau e prea mult de lucru?multumesc frumos
Nu staţi în expectativă!
Aveţi multe căi legale prin care puteţi afla adevărul.
Mai întâi faceţi plângere la procurorul ierarhic superior cu toate nemulţumirile d-voastră în temeiul prevederilor art. 275 C.pr.civ.
În aldoilea rând adresaţi-vă conducerii IML Mina Minovici, pentru tergiversarea eliberării expertiyei medico-legale
Dacă bănuiţi că ar fi vorba de crimă faceţi plângere separată la parchet.
cazul se ancheteaza in bucuresti pt k acolo a decedat.banuiesc k procurorul va fi din bucuresti,iar plingere la parchet tot acolo va trebui.sint singura,nu am nici un sprijin,nu cunosc pe nimeni in bucuresti ,ptr inceput pot contacta doar iml sa intreb dak rezultatul este gata.dar am incercat sa sun in nenumarate rinduri.chiar nu stiu de unde sa incep si pe cine sa contactez,am doar numele politistului care se ocupa de caz
Ar fi interesant sa ne comunicati,daca atunci cand ati fost la politie la Bucuresti,ati dat vreo declaratie,in care ati aratat ceva in legatura cu banuielile dvs.legate de escoriatia(zgarietura)de pe mana("cumnatei"),surorii prietenului fiicei dvs. ?
Intr-adevar astfel de lucrari se efectueaza intr-un timp mai indelungat ,dat fiind afluxul de lucrari si personalul putin.
Acelasi lucru se intampla la politie si Parchet.
Pe de alta parte:
1. formulati periodic memorii catre conducerea UNML prin care solicitati urgentarea efectuarii lucrarii de catre medicul legist desemnat.
2.formulati periodic memorii catre conducerea DGPMB(Politia Bucurestiului)prin care solicitati sa vi se comunice stadiul cercetarilor intreprinse.
3.aveti posibilitatea sa va adresati cu memorii si conducerii Parchetuluide pe langa Tribunalul Bucuresti,in vederea urgentarii cercetarilor.
Ar fi bine,daca aveti posibilitati,sa va adresati unui avocat penalist din Bucuresti pentru a va sprijini in demersurile dvs.
Condoleante pt pierderea suferita. Este clar ca prin demersurile dvs nu o veti putea aduce inapoi dar nici cei vinovati (daca exista cineva vinovat pt ca situatia poate fi oricare de la suicid pana la omor sau ucidere din culpa) nu este corect sa nu raspunda in fatza legii.
Autopsia e gata banuiesc demult probleme sunt cu platile, s-au taiat bani de la politie, parchete, tribunale ca au trebuit la campanie electorala si acum se dau cu tzaraita, platesc si cei de la politie cat pot si cand au bani. Daca insistati si faceti plangeri, presiuni mediatice se va urgenta cazul.
Probabil ca s/au dispus si alte cercetari, daca s-au cules depozite de sub unghiile fetei dvs si se dispune (poate s-a dispus - trebuie sa vorbiti cu procurorul de caz ) este posibil sa se fi dispus si un test ADN (care si asta e destul de scump (cam 1000 eur) pentru a compara ADN-ul probelor cu cel al persoanelor care au fost in preajma fetei dvs in momentele premergatoare evenimentului.